سبد خرید0
از بین بردن قوز کمر
از بین بردن قوز کمر

چکیده

رفع قوز کمر در یک هفته امکان پذیر است؟ برای پاسخ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. قوز کمر (گوژپشتی)، یک ناهنجاری اسکلتی هست که در اون انحنای فوقانی پشت بیش از حد طبیعی دچار خمیدگی می شود. قوز پشتی ستون فقرات در هر سنی می تونه به وجود بیاد و در نوجوانان و افراد مسن رایج تر هست.

برای درمان قوز کمر ابتدا باید متوجه شد به کدام نوع قوز مبتلا هستیم.

قوز کمر به دو صورت قوز مادرزادی و اکتسابی به وجود می آید، که هر کدام علل مختلفی دارند.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس قوز کمر، از انواع قوز تا درمان قوز کمر رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

قوز کمر چیست؟

به گرد شدگی رو به جلو در کمر، گوژپشتی یا قوز کمر می گویند.

این ناهنجاری از آن جا که فرم بد شکلی به اندام می دهد، به یکی از معضلات بزرگ تبدیل شده است.

به وجود آمدن قوز در کمر علت های گوناگونی دارد، اما به جرئت می توان گفت، تقریبا نیمی از مبتلایان به این عارضه در اثر داشتن وضعیت های غیر استاندارد برای نشستن و ایستادن در دراز مدت، دچار چنین مشکلی شده اند.

علت قوز کمر

  • حالت اندامی نامناسب (قوز وضعیتی)
  • پوکی استخوان (شکننده شدن استخوان‌ها) شکستگی فشاری مهره‌ها را در پی دارد که بیشتر در بزرگسالان دیده می‌شود.
  • بیماری التهابی و فرسایشی مفصل (آرتریت دژنراتیو): ماده ژلاتینی موجود در دیسک‌های ستون فقرات به مرور زمان منقبض یا خشک می‌شود و در نتیجه علت قوز کمر و یا شدت آن می‌شود.
  • صدمه دیدن ستون فقرات، عفونت یا تومور
  • اسپوندیلیت انکیلوزان: نوعی بیماری التهابی مفصلی است که التهاب مزمن ستون فقرات و مفصل‌های ساکروایلیاک را به دنبال دارد.
  • بیماری شوئرمن: این اختلال ارثی پیش از رسیدن به سن بلوغ و دقیقاً پیش از جهش رشد شروع می‌شود.
  • ژنتیک: بعضی قوزها ارثی هستند.

انواع قوز کمر

قوس غیر طبیعی در کمر به دلایل متعددی ممکن است رخ دهد. برخی از شایع ترین این دلایل به شرح زیر می باشد:

  • قوز مادرزادی:

این شکل از قوز به طور معمول در نوزادان و کودکان خردسال به دلیل ناهنجاری های ستون فقرات در رحم مادر دیده می شود.

بر خلاف سایر اشکال قوز، این فرم اغلب نیاز به عمل جراحی در سنین جوانی دارد و اصلاح مجدد ستون فقرات برای جلوگیری از پیشرفت بد شکلی مورد نیاز است. از بین بردن قوز کمر در این نوع کمی دشوار می باشد.

  • بیماری شوئرمن:

تخمین زده می شود که 4 تا 8 درصد از جمعیت عمومی ممکن است قوز شوئرمن در نوجوانی داشته باشند و از رشد غیر طبیعی ستون فقرات و دیسک ها رنج می برند.

این ممکن است از نظر بالینی در نوجوانان و بزرگسالان آشکار باشد و بیماران به طور معمول نیز اسکولیوز خفیف دارند.

در شرایط معمول قوز با یک بریس، ورزش و درمان فیزیکی درمان می شود.

  • قوز دژنراتیو:

این شکل از ناهنجاری به علت فرسایش و پارگی در ستون فقرات در طول زمان توسعه می یابد.

علت زمینه ای از قوز به طور معمول آرتریت ستون فقرات با انحطاط دیسک است.

برای از بین بردن قوز کمر در این گزینه ممکن است جراحی یک گزینه باشد، اما برای این تشخیص غیر معمول است.

درمان غیر جراحی، از قبیل دارو برای درد، ورزش و فیزیوتراپی به طور معمول برای درد مفید هستند.

  • قوز وضعیتی:

این شکل از قوز به خمیدگی و ضعف حالت نسبت داده می شود . این در افراد جوان و مسن تر رخ می دهد و در زنان، برجسته تر از مردان است و به ندرت باعث درد می شود. ورزش برای تقویت شکم و عضلات پشت مناسب است.

  • درمان قوز کمر

درمان قوزکمر راه کار های متعددی دارد که با پیشرفت علم به راحتی انجام میشود. در ادامه به چند روش درمان قوز کمر اشاره خواهیم کرد.

درمان قوز کمر با قوزبند

بستن قوزبند و انجام حرکت‌های اصلاحی پیشرفت قوز کمر را آهسته می‌سازد. اما می‌توان با فیزیوتراپی و انجام حرکت‌های اصلاحی تقویت کننده عضله‌های کمر و پشت، از قوز کمر وضعیتی پیشگیری نمود یا شدت آن را کاهش داد. 

قوزبند طبی به حفظ وضعیت مناسب ستون فقرات هنگام نشستن راه رفتن و ایستادن کمک میکند. در حقیقت قوزبند به  بهبود عملکرد گردش خون کمک می کند و از ایجاد خمیدگی در پشت جلوگیری می نماید.

آموزش تصویری درمان قطعی قوزکمر بدون عمل جراحی

درمان قوز پشت با لیزر

لیزر با تولید امواج، سبب گرم شدن عضله و مفصل‌ها در قسمت کمر شده و جریان خون در این ناحیه را افزایش می‌دهد. با افزایش جریان خون، مواد مغذی بیشتری وارد قسمت مورد نظر کمر می‌شوند، در نتیجه تورم و درد ناشی از قوز کمر کاهش پیدا می‌کند.

درمان قوز پشت با لیزر عموماً برای افرادی کاربرد دارد که درنتیجه وارد شدن آسیب یا گرفتگی عضلات دچار قوز کمر شده‌اند.

ghozband-tebbi-link.png

درمان قوز کمر با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی در کنار بریس و ورزش می‌تواند سبب افزایش دامنه حرکتی ستون فقرات و تقویت عضلات شود. زمانی که انعطاف و قدرت عضلات کمر درنتیجه فیزیوتراپی افزایش پیدا کنند، قوز کمر و وضعیت قرارگیری ستون فقرات بهتر شده و به‌تدریج می‌توان انتظار بهبودی کامل قوز کمر را داشت.

درمان قوز کمر با لیزر به کمک دستگاه‌های مختلفی انجام می‌شود که هرکدام برای رسیدن به هدف خاصی کاربرد دارند.

درمان قوز کمر با ورزش

یکی دیگر از روش‌های درمان قوز و تقویت عضلات کمر با ورزش است. درمان قوز پشت با حرکات اصلاحی باید بر اساس دستور پزشک فیزیوتراپ و متخصص حرکات اصلاحی صورت گیرد.

این حرکات سبب تقویت عضلات ستوان فقرات شده و از انحنای بیش از حد ستون فقرات جلوگیری می‌کنند.

برخی از حرکات اصلاحی که برای درمان کیفوز کاربرد دارند عبارت‌اند از: کشش قفسه سینه، کشش در حالت دراز و نشست، حرکت کشش مار، کشش 90 درجه کمر، بالا آوردن عمودی دست‌ها و کشش ابر پرواز.

درمان قوز کمر با طب سوزنی

در این روش تعدادی سوزن بر روی ناحیه مورد نظر از بدن فرو می‌کنند.

برخی از افرادی که به بیماری اسکولیوز مبتلا می‌شوند، تقارن ستون فقرات آن‌ها از بین می‌رود. با از بین رفتن تعادل عضلانی و تقارن، فرد عملکرد اصلی خود را از دست می‌دهد. برای درمان این مشکل و از بین بردن درد حاصل از آن می‌توان طب سوزنی را انتخاب کرد.

امروزه دو نوع طب سوزنی سنتی و طب سوزنی پزشکی غربی وجود دارد. طب سوزنی سنتی سال‌ها است که در میان مردم رواج پیدا کرده است و طب سوزنی غربی ترکیبی از طب سوزنی و آسیب شناسی است.

هدف از این نوع درمان کم کردن درد بیمار است. دکتر طب سوزنی میتواند شما را در درمان قوز کمر با طب سنتی همراهی کند.

درمان افتادگی شانه و قوز کمر با ماساژ

ممکن است عضلات و رباط های کمر دچار گرفتگی شده باشند و این گرفتگی و انقباض مانع از این شود که شخص بتواند کمر خود را صاف کند و در وضعیت صحیح قرار دهد.

انجام ماساژتراپی موجب شل شدن عضلات می شود. انجام ماساژ درمانی همچنین از پیشرفت قوز کمر و بدتر شدن آن جلوگیری می کند و موجب می شود که کمر در راستای صحیح تری قرار بگیرد.

 

درمان قطعی قوز کمر چیست؟

درمان قوز کمر بسته به شرایط بیمار دارد، اگر قوز کمر به صورت ساختاری باشد که توسط متخصص ارتوپدی قابل تشخیص می باشد و ممکن است که ضرورت جراحی تعیین گردد.

ولی در مواردی که قوز کمر یا قوز ستون فقرات به صورت ساختاری باشد می تواند توسط متخصص ارتوپدی تشخیص داده شده و به کلینیک فیزیوتراپی ارجاع داده شود در کلینیک های فیزیوتراپی موارد ذکر گردیده در مطالب قبلی قابل اجرا و انجام می باشد.

انجام حرکت های اصلاحی در مدت یک هفته به بیمار می تواند کمک بسیار موثری برای درمان قوز ستون فقرات بیماران نماید. البته توصیه می شود تا بیماران درمان خود را که بخش تمرینی میباشد به طور منظم و در دراز مدت انجام دهند.

رفع قوز کمر در یک هفته

با توجه به نقش تمرینات در درمان قوز کمر به خصوص در موارد قوزهای کمر عملکردی آموزش تمرینات به مدت حداقل یک هفته می تواند در درازمدت به بیماران نقش بسیار مهمی برای بهبودی و رفع قوز کمر و اختلالات ستون فقرات آنها نماید.

لذا توصیه می شود تمرینات به طور مداوم انجام شود تا در دراز مدت اثرات مفید تمرینی در بهبود اختلالات ستون فقرات نهادینه شود.

کلام آخر

از قدیم گفته‌اند پیشگیری بهتر از درمان است، پس سعی کنید با اصلاح الگوی نشستن، ایستادن و فعالیت روزانه‌ خود از قوز کمر پیشگیری کنید.

اگر هم به این عارضه دچار هستید، نگران نباشید. با مراجعه به متخصص و استمرار در ورزش و درمان تجویز شده، به بهبود خود کمک نمایید.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید