سبد خرید0

چکیده                           تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

یک رابطه عاشقانه پر از مشکل و سراسر خیانت. رابطه یکی از دوستانم را میگویم. نامزدش بارها به او خیانت کرده و هر بار هم پشیمان پیش دوستم می آمد و از او انتظار بخشش داشت. جالب اینکه دوستم نیز هربار او را می بخشید. علاوه بر این مدام با هم سر موضوعات مختلف بحث و جدال داشتند. از او که می پرسیدم چرا این رابطه سراسر مشکل را ادامه می دهد، او می گفت "انرژی زیادی صرف این رابطه کرده ام، مدت زیادیست با هم در رابطه ایم و عشق زیادی به او ورزیده ام. رها کردن او در این رابطه کار اشتباهی است، خب همه اشتباه می کنند، او هم همینطور." این یکی از مثال های ملموس  برای خطای هزینه هدر رفته است.

خطای هزینه هدر رفته حالتی است که در آن به خاطر هزینه هایی که صرف چیزی کرده ایم از زمان، پول و انرژی گرفته تا عشق، مجبور به ادامه دادن راهی باشیم که حتی ممکن است سرانجام آن محکوم به شکست باشد. هرچه بیشتر سرمایه گذاری کنیم، هزینه هدر رفته بیشتر شده و بیشتر مجبور می شویم ادامه بدهیم.

یک مثال دیگر شاید بیشتر برای درک این موضوع کمک نماید. فرض کنید کتابی جدید را به توصیه یکی از دوستان یا بر حسب سلیقه خود از کتابفروشی خریده اید. شروع به خواندن کتاب می کنید. اما از همان خواندن چند صفح اول کتاب متوجه می شوید که داستان آنطور هم که به نظر میآمد برایتان جالب نیست. به خواندن مابقی کتاب ادامه می دهید به امید اینکه داستان در ادامه برایتان جذاب تر شود اما باز هم داستان شما را جذب خود نمی کند. در این حالت شما چه می کنید؟ تقریبا نیمی از کتاب را خوانده اید. آیا کتاب و داستان را نیمه رها می کردید یا هر طور که شده کتاب را به اتمام می رساندید. بسیاری افراد در این حالت به خاطر هزینه ای که برای خرید کتاب پرداخت کرده اند یا زمانی که صرف مطالعه نیمی از کتاب کرده اند، هر طور که شده کتاب را به اتمام می رسانند، در حالیکه هیچ لذتی از مطالعه کتاب نمی برند. این یک خطای هزینه هدر رفته است. یک استدلال غیر منطقی!!! شما چه ادامه کتاب را بخوانید چه نخوانید، این هزینه ها (پول و وقت) را صرف خرید و خواندن کتاب انجام داده اید. مهم عملکرد بعدی و آینده شماست.

البته گاهی دلایل خوبی برای ادامه دادن و سرمایه گذاری برای چیزی تا نتیجه دادن آن وجود دارد. اما لازم است تا مراقب دلایل غلط برای ادامه یک مسیر باشید. برای تصمیم گیری منطقی در در هر زمینه ای لازم است تا هزینه ایی را که برای آن انجام داده اید فراموش کنید و فقط به هزینه ها و سودهای آینده آن تمرکز کنید.

"تا این جا آمده ایم..."، "این همه هزینه کرده ام..."، "سه سال صرف ساخت آن کرده ام..."، "این همه به او محبت کردم...". اگر با هریک از این نمونه های فکری مواجه شده اید، یعنی خطای هدر رفته در ذهن شما مشغول به کار است.

کلام آخر اینکه هرجا در مسیر زندگی خود، بدون در نظر گرفتن اینکه نتیجه کارچه خواهد شد، فقط با احتساب هزینه ها و انرژی که صرف آن کرده اید، مسیر را ادامه می دهید، بایستید، و به این نکته توجه کنید که: ماهی را هر موقع از آب بگیری تازه است!!! به عبارت دیگر جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعته...

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید