سبد خرید0
بهترین زمان از شیر گرفتن کودک
بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

چکیده                                  تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

تغذیه کودک در نخستین ماه های زندگی تنها از طریق شیر مادر است، بعد از حدود شش ماهگی علاوه بر شیر مادر امکان استفاده از مکمل های غذایی برای او فراهم می شود پس برای کودکی که تا کنون از طریق شیر خوردن از سینه شما مهم ترین نیاز اولیه اش برطرف می شده و از این طریق به آرامش می رسید، از شیر گرفتن می تواند مرحله ای بحرانی و استرس زا باشد. از ۱۸ ماهگی تا دوسالگی زمانی است که می‌توان برای از شیر گرفتن کودک اقدام کرد. اگر از شیر گرفتن کودک به شیوه صحیحی انجام نشود، کودک احساس می کند از سوی مادرش طرد شده است پس دچار ناآرامی، بی قراری و گریه می شود.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. بهترین زمان از شیر گرفتن کودک
  2. نحوه صحیح از شیر گرفتن کودک
  3. از شیر گرفتن کودک در شب

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

مادران بهترین شخص برای تصمیم‌گیری در مورد تشخیص زمان مناسب از شیر گرفتن کودکشان هستند و تا وقتی که شما و کودکتان آماده نیستید، لازم نیست از قبل زمانی را برای این کار تعیین کنید. متخصصان توصیه می‌کنند که لازم است مادران تا دو سالگی به کودکشان شیر بدهند. یادتان باشد با وجود آنچه دوستان، بستگان یا حتی غریبه‌ها ممکن است بگویند، هیچ زمان درست یا اشتباهی برای از شیر گرفتن کودک وجود ندارد. دو دلیل و روش عمده برای از شیر گرفتن کودک شامل موارد زیر است:
از شیر گرفتن با تشخیص کودک‌: از شیر گرفتن کودک، زمانی که نسبت به شیردهی کمی بی‌علاقه شده، ساده‌تر است. این اتفاق می‌تواند هر زمانی پس از شروع به خوردن مواد غذایی جامد یعنی از حدود شش ماهگی رخ دهد. اما بیشتر کودکان از ۱۲ ماهگی یعنی زمانی که دیگر انواع غذاهای جامد را امتحان کرده‌اند به مواد غذایی جامد، بیشتر از شیر مادر علاقه‌مند هستند. کودکان نوپا نیز ممکن است هنگامی که فعال‌تر می‌شوند و تمایلی به دراز کشیدن‌های طولانی برای شیر خوردن از سینه ندارند، به آن بی‌علاقه ‌شوند. اگر فرزند شما در حین شیردهی بی‌تاب و بهانه‌گیر است یا ذهنش به راحتی از شیردهی منحرف می‌شود، ممکن است نشانۀ آن باشد که او آمادۀ از شیر گرفتن است.

 پیشنهاد مطالعه: شروع تغذیه تكمیلی شیرخوار

 

zaman monaseb az shir gereftan kodak

نحوه صحیح از شیر گرفتن کودک

  • روند شیردهی را به آهستگی کاهش دهید

این کار ممکن است وسوسه کننده باشد که شیردهی را رها کنید ، اما انجام این کار می تواند باعث درد نوک سینه و درد روانی هم برای مادر و هم نوزاد شود .یک استراتژی آسان تر ، کاهش تدریجی جلسات شیردهی در طول چند هفته است .

زمانی که کودکان بین ۶ ماهگی تا یک سالگی قرار دارند، معمولا شب‌ها کمتر از شیر مادر تغذیه می‌کنند. این روند «از شیر گرفتن شبانه» نامیده می‌شود و به مادر این فرصت را می‌دهد تا مقدار بیشتری استراحت کند و در طول روز بهتر فعالیت‌هایش را انجام دهد. مادران می‌توانند از همین زمان برای از شیر گرفتن کودک استفاده کنند.

az shir gereftan kodak dar shab

  • از شیر دوش استفاده کنید

وقتی دفعات شیر دهی کم شود، شیر در سینه شما جمع می شود که معمولا دردناک است. با استفاده از شیر دوش می توانید شیر را از سینه خود خارج کنید و تا حد زیادی فشار را کم کنید. ممکن است فکر کنید چون کودک شیر کمتری می خورد باید شیر بیشتری را با شیر دوش از سینه خود خارج کنید، ولی با این کار شیر بیشتری تولید می کنید. در واقع شما باید در هر دفعه مقدار کمتری شیر را از سینه خود خارج کنید تا با این کار به تولید شدن کمتر شیر در بدن کمک کنید.

 محصول پیشنهادی دکتر مهندس: شیر دوش دستی مدل 2000

  • از تغذیه‌ی مناسب برای کودک استفاده کنید

خانم‌هایی که کودکان زیر یک سال خود را از شیر می‌گیرند، باید از شیرخشک یا شیر یک خانم دیگر برای تغذیه نوزاد استفاده کنند.کودکان بزرگ‌تر از ۶ ماه همچنان به تغذیه با شیرخشک یا شیر خانم دیگر احتیاج دارند، اما می‌توانند در کنار آن از غذاهای جامد مناسب با سن خود تغذیه کنند. کودکان زیر یک سال به‌هیچ‌عنوان نباید از شیر گاو، شیر سویا یا هر نوع محصول مشابه دیگر استفاده کنند.نوزادانی که غذای جامد می‌خورند، باید میزان مناسبی از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی دریافت کنند. والدینی که در این زمینه نگران هستند می‌توانند در مورد تغذیه و میزان کالری دریافتی کودک با پزشک متخصص اطفال مشورت کنند.
ممکن است بعضی کودکان به‌طورمعمول به‌میزان کافی آهن و ویتامین D دریافت نکنند و برای جبران به مولتی‌ویتامین و سایر مکمل های غذایی نیاز داشته باشند.

taghzie kodak bad shir

  • آرامش کودک مهم است

در طول این مدت، او ممکن است بخواهد زمان بیش‌تری را با شما بگذراند و شما باید به هر شیوه‌ای که می‌توانید به او آرامش بدهید تا اصلا احساس غم و اندوه نداشته باشد و حس نکند که به لحاظ عاطفی از شما جدا شده‌است. اغلب حتی کودکان نوپا که دیگر مثل سابق با شیر مادر تغذیه نمی‌شوند ممکن است به سپری کردن زمان بیش‌تر با شما نیاز داشته باشند به خصوص زمانی که بیمار هستند. در چنین شرایطی، تعیین تعداد دفعات شیردهی به درک میان شما و فرزندتان بستگی دارد.

موارد زیر کمک می‌کند تا زمانی‌که کودک را از شیر می‌گیرید، حس آرامش را در او ایجاد کنید

  • ارتباط پوستی با کودک را حفظ کنید؛
  • به کودک آرامش دهید؛
  • با کودک بازی کنید، برایش آواز بخوانید و او را بیرون ببرید؛
  • کودک را در آغوش بگیرید و به‌آرامی تکان دهید؛
  • درصورتی‌که کودک دندان درآورده است می‌توانید حلقه‌های لاستیکی مخصوص گاز گرفتن را در فریزر سرد کنید و به کودک بدهید؛
  • شیوه‌ی جدیدی برای خواباندن کودک پیدا کنید تا کودک به‌راحتی به خواب برود.
  • می‌توانید از افراد دیگر یا مراقب برای آرام‌کردن کودک استفاده کنید. زمانی‌که نوزادان از شیر گرفته می‌شوند، ممکن است به‌شدت تلاش کنند تا از شیر مادر تغذیه کنند.
  • در این مواقع اجازه دهید تا فرد دیگری به کودک غذا دهد یا او را آرام کند؛ این روش می‌تواند به‌طور واضح موجب کاهش استرس مادروپدر شود.

nahve sahih az shir gereftan nozad

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید