چکیده: تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
سلامت دهان و دندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مواد غذایی که می خورید تاثیر مستقیمی روی سلامت دندان هایتان می گذارد. پس باید دقت کنید که خوراکی هایی که را انتخاب کنید که برای سلامت دندان مفید است و باعث تقویت آنها می شود و از خوردن خوراکی هایی که سلامت دندان را به خطر می اندازند جلوگیری کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا مواد غذایی مفید برای تقویت دندان را به شما معرفی کنیم و در پایان با مواد غذایی که برای دندان مضر است هم آشنا می شوید.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید. |
برای تقویت دندان چه بخوریم
انگور
انگور حاوی اسید مالیک بوده که به سفید کردن دندانهای شما به طور طبیعی کمک میکند. اگر مدت کوتاهی انگور مصرف کنیم به تدریج متوجه کاهش لکهها و تغییر رنگ دندانها خواهید شد و لبخندی زیبا با دندانهایی سفید خواهید داشت. افزون بر این انگور دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که مانند باکتریها دهان عمل میکند به همین دلیل در پیشگیری از التهاب و دندان درد موثر است.
تقویت دندان با میوهها و سبزیجات تُرد
جویدن مواد خوراکی تُرد همچون هویج، سیب و خیار میتواند پلاکهای دندانی را از بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندانها بکار رود.
این محصول را از دست ندهید: سر مسواک برقی |
پنیر بخورید تا دندانهایی سالم داشته باشید
مصرف فرآوردههای لبنی علاوه بهبود سلامت عمومی بدن بر استحکام استخوانها و دندانها تاثیر گذار است. پنیر سرشار از کلسیم است و دارای خواصی است که از بروز حفره دندانی جلوگیری و pH سطح حفره دندان و دهان را نیز تنظیم میکند؛ توصیه میشود برای تقویت دندان هر روز یک تکه کوچک پنیر کم چرب بخورید.
گلابی
میزان آب و فیبر مناسب موجود در این میوه موجب تحریک تولید بزاق دهان شده و از دندان ها در مقابل اسید محافظت می کند. گلابی در مقایسه با سایر میوه ها دارای تاثیر خنثی کنندگی است و هرچیزی که به فرآیند خنثی سازی کمک کند برای دندان ها خوب است چراکه اسیدها را از مینا دندان دورنگه می دارد و باعث تقویت مینای دندان می شود.
بادام باعث تقویت دندان ها می شود
بادام علاوه بر حفظ سلامت مغز، برای حفظ سلامت و تقویت دندان ها و لثه ها هم مفید است چراکه حاوی مقادیر کافی کلسیم، ویتامین E و فیبر رژیمی است. کلسیم برای تقویت مینا دندان و پیشگیری از خرابی دندان ها مهم است. کمبود کلسیم منجر به فرسودگی و شکنندگی اسان دندان ها می شود.
ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به مقابله با بیماری های دندان و لثه کمک می کند. فیبر رژیمی نیز با تحریک به تولید بزاق، موجب کاهش تشکیل پلاک می شود. اگرچه باید از مصرف مغزیجات با روکش کاکائویی پرهیز شود.
سیر
خوردن سیر به تقویت دندان ها کمک می کند و خطر ابتلا به انواع بیماریهای لثه را کاهش می دهد. سیر دارای خواص ضد میکروبی قوی میباشد که کمک میکند دهان و دندان شما عاری از هرگونه باکتری باشد.
گوشت
گوشت قرمز منبع غنی فسفر است. فسفر یکی از اجزای اصلی مینای دندان است، پس مصرف گوشت قرمز به بازسازی دوباره و تقویت دندان های شما کمک می کند.
پیاز
پیازبا داشتن ترکیب ضد باکتری بنام سولفور به سلامت دندان ها کمک می کند.
چه خوراکی هایی برای دندان مضر است
برای تقویت دندان از خوردن موارد زیر اجتناب کنید:
لیمو، پرتقال و گریپ فروت
مرکبات دارای اسید سیتریک هستند و این اسید دارای امتیاز pH پایینی است که به این سبب میتواند مینای دندان را خراب و باعث پوسیدگی آن شود. اگر شما از این میوهها یا عصارهی آنها به عنوان صبحانه استفاده میکنید، بهتر است در ادامه روز از خوردن خوراکیهای اسیدی دیگر اجتناب کنید تا به دندانتان آسیب کمتری وارد شود.
قهوه
با عرض پوزش برای طرفداران قهوه باید بگوییم این نوشیدنی برای سلامت دندان شما بسیار مضر است. اسیدهای تانیک در قهوه، علاوه بر آسیب زدن به مینای دندان، میتوانند لکههای قهوهای رنگی نیز در آن ایجاد کنند. با این حال اگر در مصرف این نوشیدنی زیادهروی نکنیم، میتوانیم از خواص فراوان آن بهره برده و از آسیب رسیدن به دندان نیز جلوگیری کنیم.
پیشنهاد مطالعه: خوردن شراب چه بلایی بر سر دندان ها می آورد؟ |
گوجه فرنگی
میوه هایی مثل گوجه فرنگی نیز می توانند به سلامت دندان آسیب وارد کنند و بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
شکلات
شکلات های چسبنده و شیرینی هایی مثل کلوچه، کیک و میان وعده هایی مثل چیپس عاملی برای مشکلات دندانی هستند و نه تنها ارزش غذایی ندارند، بلکه نوع و میزان قند موجود در آن ها به دندان ها می چسبد. باکتری داخل دهان نیز از این قندها تغذیه می کند و اسید آزاد می کند و عاملی برای پوسیدگی دندان خواهد بود. پس برای جلوگیری از پوسیدگی و هم چنین تقویت دندان بهتر از از خوردن این خوراکی ها خودداری کنید.
پاپ کورن برای دندان
همه ما عاشق خوردن پاپ کورن در سینما هستیم، اما مراقب باشیم که آنها نیز به دندان های شما آسیب می رسانند.اول، براحتی بین دندان ها گیر میکنند، و امکان رشد باکتری ها را افزایش می دهند. آنهای