سبد خرید0
درمان سریع زخم
درمان سریع زخم

چکیده:   تخمین زمان مطالعه:5 دقیقه

درمان سریع زخم در بیشتر مواقع در منزل و با تجهیزاتی مانند پانسمان امکان پذیر است.بیشتر زخم های رایج سطحی هستند و محدود به لایه های خارجی پوست می‌شود. بعضی از آن‌ها عمیق تر هستند و ممکن است به بافت های زیرین آسیب بزند. زخم ها براساس علت، عمق و محل زخم دسته بندی می‌شوند.

برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. انواع و علل زخم‌ها
  2. اقداماتی برای درمان سریع زخم
  3. نکاتی برای درمان سریع زخم
  4. جای زخم یا اسکار چیست؟
  5. مواد مفید برای از بین بردن جای زخم کهنه

 

 انواع و علل زخم‌ها

زخم ها براساس زمان درمان زخم می توانند به صورت مزمن یا حاد دسته بندی شوند. زخم حاد بدون عوارض بوده ودر یک زمان مشخص درمان می‌شود. زخم های مزمن زمان بیشتری برای درمان نیاز دارند و ممکن است با عوارضی همراه باشند.

زخم ها می توانند باز یا بسته باشند. زخم های باز، زخم هایی هستند که بافت های زیرین در آن ها قابل رویت است و تا سطح خارجی پوست ادامه پیدا کرده‌اند. در زخم های بسته، بافت های زیرین قابل رویت نمی‌باشند.

طبقه بندی دیگردر نظر گرفته شده برای زخم براساس تمیز یا آلوده بودن زخم است. در زخم های تمیز، هیچ‌گونه مواد خارجی بر روی زخم نمی‌باشد درصورتی که زخم های آلوده یا عفونی زخم هایی هستند که دارای باکتری، مواد خارجی و یا کثیفی هستند.

زخم ها به طور کلی می‌توانند داخلی یا خارجی باشند. زخم‌های داخلی ناشی از اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و عصبی و یا کاهش میزان خون، اکسیژن و مواد مغذی در آن ناحیه است. زخم های خارجی معمولا به علت نفوذ و یا ضربه های غیر نفوذی و سایر موارد دیگر است.

 

انواع زخم و درمان آن

اقداماتی برای درمان سریع زخم

  •  دستانتان را بشویید.

قبل از انجام هرکاری برای درمان سریع زخم دست ها باید کاملا تمیز باشد تا از انتقال باکتری و میکروب به زخم، عفونی و طولانی شدن بهبود آن جلوگیری شود.

  • خونریزی را متوقف کنید.

اگر زخم عمیق بوده و همراه با خونریزی است، آن را متوقف کنید. برای متوقف کردن خونریزی کافی است باندی استریل روی زخم گذاشته و کمی فشار دهید.

 

متوقف کردن خونریزی

 

 پیشنهاد دکتر مهندس: باند کنار بافت 

 

  •  زخم را بشویید.

اگر می خواهید بعد از اتمام خونریزی، زخمتان سریعا درمان شود، باید از بروز عفونت جلوگیری کنید. برای جلوگیری از عفونت زخم را با آب جاری و صابون صدعفونی کنید. البته صابون را نباید مستقیما روی زخم بزنید زیرا باعث التهاب میشود در صورتی که بعد از شستشو هنوز قطعه در زخم وجو داشت یا گاز آغشته به الکل آن را خارج کنید.

 

اقداماتی برای درمان سریع زخم

  • اطراف زخم پمادآنتی بیوتیک بزنید.

 پمادها و کرمهای آنتی بیوتیک نه تنها زخم را مرطوب نگه می‌دارند بلکه می‌توانند خطر عفونت را نیز کاهش دهند. اگر از آنتی بیوتیک استفاده می‌کنید، لایه نازکی برروی زخم بمالید. مواد تشکیل دهنده برخی از آنتی بیوتیکها در برخی از افراد تحریکات پوستی ایجاد می‌کنند. اگر دچار تحریکات پوستی شدید استفاده از آن را متوقف کنید.

  • زخم را بپوشانید.

جهت درمان سریع زخم باید زخم پوشیده شود گرد و غبار به آن نفوذ نمی کند و عفونت ایجاد نمیشود. در نتیجه سریعا بهبود می یابد. اگر بریدگی عمیق باشد باید با پارچه ای تمیز یا گاز استریل پوشانده شود. اما نسبت به زخم های سطحی هم بی توجه نباشید و حتما پوششی چوم چسب روی آن بزنید. زخم هر قدر هم که سطحی باشد، عفونت کرده، بهبود آن طولانی میشود و جای آن خواهد ماند و از بین نمی رود.

 

برای درمان سریع زخم، زخم را بپوشانید

 

 پیشنهاد ویژه دکتر مهندس: گاز استریل جعبه ای

 

نکاتی برای درمان سریع زخم

 برای درمان سریع زخم پماد آنتی بیوتیک بزنبد.

پماد آنتی بیوتیک علاوه بر جلوگیری از عفونت از خشکی بیش از حد اطراف پوست و ایجاد ترک و بدتر شدن زخم نیز جلوگیری می کند. رطوبت به بهبود سریع زخم کمک می کند. هر موقع که چسب یا پوشش زخم را تعویض می کنید مقداری پماد به زخم بزنید. حتی بعد از برداشتن پوشش زخم مرطوب کردن باعث تسریع بهبودی میشود.

برای درمان سریع زخم از کندن زخم جلوگیری کنید.

لایه خشک روی زخم یکی از مراحل روند بهبودی بدن است تا زخم در دورهی بهبودی محافظت شود. با کندن زخم ، بدن مجبور میشود این روند را مجددا تکرار کند و بهبود زخم با سرعت کمی صورت می گیرد.

 چسب را آهسته از روی زخم بکنید.

چسب روی زخم را آهسته بکیند تا پوششی که خود بدن روی زخم بوجود آورده است از بین نرود و مشکلات یاد شده در مرحله قبل اتفاق نیفتد.

 

جدا کردن چسب از روی زخم

 

 درمان سریع زخم با: چسب زخم KM

 

برای درمان سریع زخم از مواد شوینده ی قوی حاوی پروکساید استفاده نکنید.

از مواد شوینده ی قوی حاوی پروکساید و هم چنین وایتکس و جوهر نمک، پودر های آنزیم دار و مواد این چنینی استفاده نکنید.
چون باعث تحریک و سوزش و ملتهب شدن زخم شده و روند درمان سریع زخم را کند می کنند. هم چنین از الکل برای ضدعفونی کردن زخم استفاده نکنید.

 برای درمان سریع زخم خوب بخوابید.

بدن در زمان خواب خود را ترمیم می کند. پس اگز استراحت نکیند، بهبودی با سرعت کمی صورت می گیرد. هم چنین خواب نقش مهمی در سلامت سیستم ایمنی ایفا می کند. در صورت قوی بودن سیستم ایمنی، از بروز عفونت جلوگیری میشود و درمان سریع زخم میسر میشود.

بعد از بررسی نکات مربوط به درمان سریع زخم اکنون میخاهیم مواردی که جای زخم های کهنه را از بین می برد را بررسی کنیم.

 جای زخم یا اسکار چیست؟

اگر می خواهید بدانبد چگونه جای زخم را از بین ببرید، اول باید بفهمید که با چه چیزی رو به رو هستید. اسکار یا جای زخم یک بافت طبیعی است که هنگام ترمیم زخم ایجاد می شود. اسکار در زخم هایی که عمیق یا شدید هستند رخ می دهد و یک فرایند کاملا طبیعی بدن محسوب می شود. وقتی که درم، دومین لایه پوست شما آسیب می بیند، بدن شروع به ساخت فیبرهای کلاژن می کند تا آسیب را ترمیم کند. نتیجه این فعالیت بدن و تولید کلاژن، بافت اسکار است.

هر چقدر که درمان زخم سریعتر صورت بگیرد، کلاژن کمتری ذخیره می شود و زخم کوچکتری باقی خواهد ماند. معمولا شدت اسکار به شدت آسیب بستگی دارد. اسکار در نقاط مختلف بدن، شکل و حالت مختلفی هم خواهد داشت. طبیعتا جای زخم روی پا با دست تفاوت خواهد داشت. ضمن این که سن و وضعیت بدنی و پوستی افراد با هم متفاوت است و می تواند باعث تفاوت نوع اسکار شود.

 

جای زخم

 

 مواد مفید برای از بین بردن جای زخم کهنه

برای از بین بردن جای زخم چندین روش و ماده مفید وجود دارد. هیچ روش قطعی برای از بین بردن برخی از اسکارها وجود ندارد اما مواد و روش های زیر بی تاثیر هم نیستند. با گذر زمان برخی از اسکارها بهبود می یابند و کم رنگ تر می شوند. اما موادی هم وجود دارند که می توانند به فرایند بهبود جای زخم، سرعت ببخشند. برخی از مواد هستند که در برخی از افراد تاثیر مثبت ایجاد کرده اند. از بین بردن جای زخم روی دست را می توان با کمک بسیاری از مواد ساده انجام داد.

 آلوئه ورا: یکی از این مواد می باشد. برگ آلوئه ورا تاثیر مثبتی در بهبود اسکار دارد و ژل مخصوصی از این گیاه به دست آمده است. روزانه حداقل نیم ساعت از ژل آلوئه ورا استفاده کنید. کپسول ویتامین ای هم در بهبود جای زخم مفید عمل می کند. یک یا دو کپسول ویتامین ای را باز کنید و حدود ۱۰ دقیقه به موضع زخم بمالید. عسل را می توان به موضع زد و با پارچه تمیز، شب تا صبح روی بدن نگه داشت.

 

از بین بردن جای زخم کهنه

 روغن نارگیل: هم برای برخی افراد تاثیرگذار بوده است. می توان این روغن را روزانه ۲ تا ۴ بار و به مدت حدود ۱۰ دقیقه بر روی پوست مالید. روغن زیتون یکی دیگر از موادی است که در از بین بردن جای زخم روی صورت به خوبی عمل می کند. استفاده از لیموی تازه، بکینگ پودر و سیب زمینی هم در برخی از منابع آمده اما چندان نمی توان به آن اعتماد کرد.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید