سبد خرید0
علائم پولیپ بینی در بزرگسالان
علائم پولیپ بینی در بزرگسالان

چکیده                        تخمین زمان مطالعه : 4 دقیقه

پولیپ بینی، رشد توده ای نرم، بدون درد و غیرسرطانی در پوشش داخلی حفرات بینی و یا سینوس ها است.پولیپ بینی می تواند در هر سنی وجود داشته باشد، اما بیشتر در جوانان و میانسالان وجود دارد. پولیپ های کوچک ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشند. اما توده های بزرگتر یا گروهی از پولیپ ها با هم می توانند مسیر های بینی شما را مسدود کرده و یا به مشکلات تنفسی، از دست دادن حس بویایی و عفونت های مکرر منجر شوند. پولیپ بینی را می‌توان با قرص و اسپری به مدت کوتاهی کنترل کرد، اما درمان این مشکل با جراحی مناسب‌ تر است.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. پولیپ بینی چیست ؟
  2. علل پولیپ بینی
  3. چه کسانی به پولیپ بینی مبتلا می شوند؟
  4. علائم پولیپ بینی در بزرگسالان
  5.  راه های تشخیص پولیپ بینی
  6. مشکلات پولیپ بینی 
  7.  چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
  8. درمان پولیپ بینی
  9. پیشگیری از پولیپ بینی

پولیپ بینی چیست ؟

پولیپ بینی رشد خوش خیم و غیر سرطانیست که داخل بینی، سینوس ها، فضای پشت بینی و گونه ها ایجاد می شود. پولیپ ها معمولا به شکل خوشه ای ایجاد می شوند. میتوانند در هر دو سوراخ بینی ایجاد شوند. از نظر اندازه این پولیپ ها متفاوتند و به هر اندازه ای ممکن است ایجاد شوند.

polip bini

علل پولیپ بینی

علت ایجاد پولیپ بینی کاملا مشخص نیست، اما بدون شک التهابات و عفونت های مزمن داخل بینی از عوامل اصلی پیدایش پولیپ بینی هستند.پولیپ بینی معمولا به دلیل آلرژی بینی ایجاد می شود که ممکن است با حساسیت های دیگری مثل آسم و یا حساسیت های پوستی نیز همراه باشد.به دلیل حساسیت، مخاط بینی متورم شده و کم کم به شکل نسج اضافی درمی آید که داخل بینی و سینوس ها را پرمی کند و به تدریج بر میزان آن افزوده می شود.با توجه به نقش انکارناپذیر حساسیت مزمن بینی در ایجاد پولیپ بینی، درمان به موقع آلرژی می تواند از پیدایش پولیپ جلوگیری کرده و یا پیدایش آن را به تعویق بیندازد.

چه کسانی به پولیپ بینی مبتلا می شوند؟

پولیپ بینی در هر کسی ممکن است بروز کند اما در افراد بالای 40 سال شایع تر است. همچنین مردان دو برابر زنان در معرض ابتلا به این بیماری هستند. پولیپ بینی در کودکان کمتر از 10 سال به ندرت اتفاق می افتد ولی در صورت بروز این اتفاق، پزشک علائم بیمار را از نظر وجود فیبروز کیستیک بررسی می کند. پولیپ بینی با رینیت آلرژیک، آسم، حساسیت به آسپرین، عفونت های سینوسی، عفونت های حاد و مزمن و فیبروز کیستیک مرتبط است اما هنوز علت دقیق بروز آن مشخص نیست. برخی افراد قبل از ابتلا به آسم یا سینوزیت دچار پولیپ بینی می شوند. برخی متخصصان بر این باورند که علائم آلرژی از جمله آبریزش از بینی، عطسه و خارش باعث می شود که برخی ها به پولیپ بینی مبتلا شوند؛ اما ارتباط آلرژی با پولیپ بینی مساله ایست که هنوز نیاز به بحث و بررسی دارد. عده دیگری از متخصصان نیز عقیده دارند عفونت های سینوسی منشا اصلی ابتلای فرد به پولیپ بینی هستند.

ebtela be polip bini


علائم پولیپ بینی در بزرگسالان

نشانه‌ها وعلائم شایع سینوزیت مزمن با پولیپ بینی عبارتند از:

  • احساس انسداد در بینی
  •  آبریزش بینی
  • خلط پشت حلق؛ زمانی بوجود می‌آید که مخاط اضافی بر می‌گردد
  •  گلو درد
  • گرفتگی بینی
  • احتقان بینی
  •  کاهش حس بویایی و چشایی
  •  نفس کشیدن از دهان
  •  احساس درد در صورت یا پیشانی
  •  درد در دندانهای بالایی
  •  احساس فشار روی سر و صورت
  •  خر و پف کردن
  •  آپنه خواب

alaem polip bini 


 راه های تشخیص پولیپ بینی

  •  آندوسکوپی بینی
  •  با سی تی اسکن و MRI (ام آر آی) اندازه و محل پولیپ مشخص می شود.
  •  تست آلرژی : برای تشخیص اینکه ایا آلرژی باعث التهاب مزمن گردیده است یا نه.
  •  آزمایش برای تشخیص فیبروز سیستیک (فیبروز کیستی) : اگر کودک مبتلا به پولیپ بینی باشد، آزمایش فیبروز سیستیک انجام می شود.

مشکلات پولیپ بینی

پلیپ بینی می تواند موجب مشکلاتی چون مسدود کردن جریان نرمال هوا و جمع کردن مایع شوند، و همچنین به دلیل التهاب مزمن در رشد آن ها اتفاق می افتد.
 پولیپ بینیمشکلات بالقوه ای را ایجاد می کنند، که عبارتند از:

  • گرفتگی آپنه خواب: در این شرایط به طور بالقوه جدی، کم نفس می کشید.
  • آسم: رینوسینوزیت مزمن می توانند آسم را بدتر کنند.
  • عفونت سینوزیت: پلیپ های بینی می توانند بیشتر مستعد ابتلا به سینوزیت باشند.

 nebolayzererossmax محصول پیشنهادی دکتر مهندس: نبولایزر رزمکس مدل NA100

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائمی که در بالا ذکر کردیم به مدت 10 روز ادامه داشت باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.نشانه های سینوزیت مزمن و پوليپ بيني شبیه بسیاری از بیماری های دیگر مانند سرماخوردگی، ساده می باشد.اگر با شرایط ذیل روبه رو شدید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  •  مشکل حاد در تنفس
  •  بدتر شدن علائم بیماری به صورت ناگهانی
  •  التهاب شدید اطراف چشم ها
  •  افزایش سردرد به همراه تب

darman polip bin

درمان پولیپ بینی

از بین بردن سینوزیت مزمن چه همراه با پولیپ باشد و چه بدون پولیپ باشد یک بیماری چالش برانگیز است.هدف درمان پولیپ بینی کوچک کردن سایز پولیپ یا از بین بردن آنهاست. اولین روش معمولا استفاده از دارو است. گاهی اوقات ممکن است به جراحی نیاز باشد اما این کار ممکن است نتیجه ی دائمی نداشته باشد چون پولیپ ها معمولا برمی گردند.

پیشگیری از پولیپ بینی

برای پیشگیری از پولیپ بینی به توصیه های زیر توجه کنید:

  1.   مرطوب نگه داشتن هوای منزل: رطوبت موجود در هوا به بهبود تنفس و جریان هوا داخل بینی و سینوس ها کمک کرده و از انسداد و التهاب جلوگیری می کند.

bokhor queen  محصول پیشنهادی دکتر مهندس: دستگاه بخور سرد کویین QH-760

  1. کنترل بیماری آلرژی و آسم: به توصیه های پزشک در این زمینه توجه کرده و در صورت عدم بهبود علائم، حتما درباره تغییر برنامه درمانی با پزشک مشورت کنید.
  2.  دوری از تحریک کننده های بینی: تا حد امکان از تنفس در هوای آلوده با دود سیگار، دودهای شیمیایی یا گرد و غبار و غیره اجتناب کنید زیرا این عوامل باعث التهاب و سوزش بینی و سینوس ها می شود.
  3.  رعایت بهداشت فردی: یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی شستن مرتب دست ها می باشد.
  4.  شستشوی بینی: از اسپری آب نمک برای تمیز کردن مسیرهای بینی استفاده کنید، این کار به بهبود آلرژی و سایر عوامل موثر در بروز پولیپ بینی کمک می کند.

pishgiri az polip bini

سخن پایانی

درمان دارویی ممکن است به طور موقت باعث کاهش پولیپ ها شوند ولی با عمل جراحی، اکثر علائم به نحو قابل توجهی بهتر می شود. البته اگر مقداری از حس بویایی را از دست بدهید، ممکن است هرگز برنگردد. حتی با انجام جراحی هم ممکن است در ۱۵ درصد افراد مبتلا به مشکلات مزمن بینی، پولیپ بینی دوباره رشد می کند.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید