سبد خرید0
بیماری اوتیسم چیست
بیماری اوتیسم چیست

چکیده                             تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

اوتیسم یک بیماری عصبی و رفتاری پیچیده است که به صورت اختلال در تعامل اجتماعی، زبانی و مهارت های ارتباطی در فرد ظاهر شده و با رفتارهای تکرار شونده همراه است. علائم اوتیسم معمولا در سه سال اول زندگی ظاهر می شود، در بعضی از کودکان از بدو تولد و در برخی دیگر از 18 تا 36 ماهگی به طور ناگهانی علائم اوتیسم در کودک تشخیص داده می شود.این سوال که بیماری اوتیسم چیست و چه علائمی دارد و برای والدین نگران سلامت فرزندانشان ایجاد می شود همگی پاسخی دارد که در این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. بیماری اوتیسم چیست؟
  2. علائم اوتیسم چیست
  3. تشخیص اوتیسم چگونه است؟

بیماری اوتیسم چیست؟

اختلال طیفی اوتیسم (ASD) و اوتیسم، برای گروهی از اختلالات پیچیده رشد مغز هستند. این اختلالات در درجات مختلفی با مشکلات در تعامل اجتماعی، ارتباط کلامی و غیر کلامی و رفتارهای تکراری مشخص می شوند.به نظر می رسد که اوتیسم، ریشه در رشد خیلی کند مغز داشته باشد با این حال، مهم ترین نشانه های اوتیسم و علائم آن از 2 تا 3 سالگی شروع می شود.هم، کودکان و هم بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، به طور معمول مشکلاتی را در ارتباط کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های متفاوت نشان می دهند.اوتیسم با اختلالات طیفی، معیارهای تشخیصی خاصی دارد که در راهنمای آماری مربوط به تشخیص اختلالات ذهنی (DSM - IV - TR) می باشد.
علائم اوتیسم چیست

  • تاخیر در فراگیری صحبت کردن و یا عدم صحبت کردن

در9 ماهگی نوزاد با ادای کلماتی سعی می‌کند با والدین و اطرافیان خود ارتباط برقرار کند و زبان مادری خود را می‌آموزد، چنانچه نوزاد شما همچنان ساکت است و تمایلی به سخن گفتن ندارد و زمانی که با او گفت: وگو می‌کنید تنها به شما نگاه می‌کند زنگ خطر ابتلا به اوتیسم وجود دارد

  • به نظر نمی‌رسد حرف‌هایی را که به او گفته می‌شود بفهمد

کودک ممکن است به اسمش پاسخ ندهد یا نتواند دستورات شما را دنبال کند. همچنین ممکن است به شکل نابجایی بخندد، گریه کند یا جیغ بکشد.

  • برخورد و ارتباط جسمی و فیزیکی

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم مانند کودکان عادی تمایل به در آغوش کشیده شدن یا لمس از سوی دیگران ندارند. البته اشتباه است که این ویژگی را به تمام کودکان دچار این اختلال تعمیم بدهیم زیرا در برخی موارد، این کودکان هم دوست دارند تا والدین، خواهر و برادر یا مادربزگ و پدربزرگ را در آغوش بگیرند و از این کار لذت زیادی هم می‌برند.کودکان اوتیستیک باید با تمرین و حدس زدن روابط فیزیکی، به چشم‌اندازی دقیق از حرکات دیگران برسند. در این صورت، می‌توانند وضعیت را درک و تفسیر کنند. مثلا کودکان عادی با هم شوخی می‌کنند و یکدیگر را قلقلک می‌دهند و در آغوش می‌کشند. اما این قلقلک دادن برای کودک مبتلا به اوتیسم، در صورت ناشناخته بودن و نداشتن پیش‌زمینه ذهنی فاقد تفسیر خواهد بود و منجر به واکنش‌های متفاوتی می‌شود.

alaem bimari otism

  • اختلالات دستگاه گوارش

مشکلات دستگاه گوارش در مبتلایان به اوتیسم رایج است؛ ۸۵ درصد از کودکان طیف اختلال اوتیسم از آن رنج می‌برند. این اختلال در شدت‌های متفاوت از یبوست یا اسهال مزمن تا بیماری‌های التهاب روده بروز پیدا می‌کند. درد ناشی از مشکلات دستگاه گوارش ممکن است باعث تغییر رفتار در فرد مبتلا شود؛ برای مثال رفتارهایی مانند تکان‌دادن دست‌ها، کوبیدن سر و … که مکانیسمی برای آرام‌شدن هستند، خشم و تهاجم و آسیب‌زدن به خود را در آنها افزایش می‌دهد. درمان مناسب می‌تواند این رفتارها را بهبود و کیفیت زندگی را افزایش دهد.

 بیشتر بدانید: درمان یبوست شدید

  • اختلالات خواب

بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم ، اختلال خواب دارند. اغلب آن‌ها در به خواب رفتن مشکل دارند و در طول خواب نیز به طور مداوم بیدار می‌شوند. همچنین بسیاری از آن‌ها سحر خیز هستند.

  • رفتارهای تکرارشونده

یکی دیگر از اصلی‌ترین علائم اوتیسم رفتارهای تکرارشونده یا میل به حفظ دامنه‌ی محدودی از فعالیت‌هاست. برخی از رفتارهای تکرارشونده‌ی رایج عبارتند از: تکان‌دادن دست‌ها، پریدن و چرخیدن، چیدن چندباره‌ی اشیا، تکرار صداها، واژه‌ها یا عبارت‌ها. گاهی وقت‌ها این رفتارها خود مایه‌ی تحریک هستند، مانند جنباندن دست‌ها جلوی چشم‌ها.

alaem otism

  • استعدادهای خاص

افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در نقاشی، موسیقی، حل مسائل ریاضی یا حفظ کردن به طور عجیبی استعداد داشته باشند به همین دلیل در آزمون های هوش غیرکلامی معمولا در حد متوسط یا بالاتر از آن تشخیص داده می شوند.

  • حساسیت شدید

کودک اوتیسمی به دلیل روحیه حساسی که دارد از صدا، محیط‌ها شلوغ و با نورپردازی شدید می‌ترسد. صدای وسایلی، چون جارو برقی می‌تواند سبب ترس شدید کودک و به گریه افتادن او شود، اگر کودک شما درمحیط‌های شلوغ بی قراری و گریه می‌کند، ازصدای ماشین، مکالمه بلند، زنگ تلفن یا حتی صدای جاروبرقی و ماشین لباس شویی می‌ترسد زنگ خطر ابتلای او به اوتیسم وجود دارد.

  • هرزه خواری

هرزه خواری به معنی خوردن چیزهای غیر خوراکی است. هرزه خواری در سنین 18 تا 24 ماهگی طبیعی است و بسیاری از نوزادان هر چیزی را به دهان می‌برند. اما برخی از افراد اوتیسم هرزه خواری را در سنین بالاتر نیز ادامه می‌دهند و موادی همچون خاک، گل و گچ را نیز به دهان می‌برند.

تشخیص اوتیسم چگونه است؟

آزمون ADI-R یکی از پرکاربرد ترین آزمونها برای شناسایی و تشخیص اتیسم(اوتیسم) است که در قالب مصاحبه ای ساخت دار اجرا می گردد و شامل گفتگو با والد یا مراقب کودک است. این گفتگو با سوالاتی در مورد تاریخچه رشدی و توصیف رفتارهای فعلی مراجع شروع می گردد و سطح شناخت و توانایی زبانی و حرکتی فرد را مورد ارزیابی قرار می دهد .تقریبا تمامی موارد این آزمون، رفتار مراجع را در دو بازه زمانی حال حاضر و گذشته مورد سنجش قرار می دهد. این آزمون برای کودکان 2 ساله یا افراد با سن عقلی بیش از 18 ماه قابل اجرا است و برخلاف برخی آزمونهای تشخیصی در این طیف (مانند گارس)برای سنین بالاتر نیز اجرا می گردد.با توجه به وجود رفتارهای مشترک میان کودکان اتیسم(اوتیسم) سطح2 و سطح3 با سایر اختلالات رشدی و هوشی مانند عقب ماندگی ذهنی ،ADHD ، عدم یکپارچگی حسی و.....این آزمون به راحتی قادر به تفکیک افراد طیف اتیسم(اوتیسم) از اختلالات دیگر می باشد.

tashkhis otism kodakan

کلام آخر

کارشناسان عقیده دارند هرچه زمان شناسایی بیماری از بدو تولد سریع‌تر باشد بهتر می‌توان به کودک کمک کرد تا زندگی بهتری در اجتماع داشته باشد.از آنجایی که کودکان مبتلا به اوتیسم توانایی ها و استعدادهای فوق العاده ای دارند، با حمایت از آنها می توانند آینده خیلی خوب و متفاوتی داشته باشند.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید