سبد خرید0

چکیده                         تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

مغز یک عملکرد پیشرفته و فوق العاده دارد به همین دلیل شما می توانید با استفاده از تمرین های مناسب مغز خود را تقویت کنید .ورزش، تمرین‌های مربوط به حافظه و فعالیت‌های اجتماعی راه حل‌های مناسبی برای تقویت حافظه محسوب می‌شوند اما فراموش نکنید که تغذیه نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه دارد. آیا می‌دانستید با تقویت حافظه، سرعت یادگیری‌ تان افزایش می‌یابد و در سنین پیری از ابتلا به بیماری آلزایمر در امان خواهید ماند؟ در این مقاله با مجله سلامت دکتر مهندس همراه باشید تا با ۸ روش تقویت حافظه و یادگیری سریع‌تر که البته بسیار ساده و بی‌دردسر هستند، آشنا شوید.

 

برای تقویت حافظه چه باید کرد؟

  • ورزش

ورزش نه تنها در سلامت جسمانی مؤثر است، بلکه موجب تقویت حافظه نیز می‌شود. فقط ۲۰ دقیقه ورزش به پردازش اطلاعات و عملکرد حافظه کمک می‌کند. همچنین با ورزش می‌توانید روند تشکیل اتصالات عصبی جدید در مغز را سرعت ببخشید. خلاصه اینکه ورزش به یادگیری سریع‌تر و افزایش سطح هوشیاری می‌انجامد و همگی این فواید فقط با تحرک بدنی حاصل می‌شود.چنانچه از جمله افرادی هستید که به طور منظم ورزش نمی‌کنید و از اینکه مغزتان را از فواید ورزش محروم کرده‌اید، احساس گناه می‌کنید، توصیه می‌کنیم از برنامه‌های ورزشی پرورش مغز نظیر Exercise Bliss غافل نشوید. با دنبال کردن آموزش‌هایی که در برنامه‌ی Exercise Bliss ارائه می‌شود، می‌توانید ورزش کردن را به راحتی آب خوردن به یک عادت دلپذیر تبدیل کنید.

varzesh monazam

 

 دیدن فرمایید از : انواع کفش طبی و پیاده روی

  • خواب خود را مدیریت کنید

همه ما می دانیم که بهترین مدت زمان برای خواب در طول شبانه روز چیزی بین 7 الی 8 ساعت است اما چگونه می توان در دنیایی که با این سرعت در حال حرکت است، 8 ساعت خوابید؟ اینجاست که می توان به جای 8 ساعت خواب متوالی در شب، از چرت های کوتاه در طول روز استفاده کرد. به گفته محققان، انسان ها موجوداتی هستند که می توانند از خواب چند مرحله ای در طول شبانه روز استفاده کنند. یقین بدانید که چرت های کوتاه مدت 20 الی 30 دقیقه ای می تواند نه تنها نیاز بدن شما به خواب را تامین کند، بلکه تاثیرات مثبتی را بر حافظه و تمرکز مغز داشته باشد.

  • بازی های فکری را فراموش نکنید

به گفته محققان می توان با انجام بازی های فکری، تا حد قابل توجهی از فرآیند تحلیل و کاهش قدرت مغز جلوگیری کرد. به عنوان مثال برنامه ای تحت عنوان Brain HQ برای این منظور طراحی شده است که می تواند با محرک های مختلف، تمامی بخش های مختلف مغز را درگیر کرده و قدرت آن ها را افزایش دهد. البته اپلیکیشن های موبایلی زیادی در این زمینه وجود دارند و می توان تنها با صرف 20 دقیقه در روز، مغز خود را همیشه سرحال و آماده یادگیری نگه داشت.

aghviat hafeze

  • صبحانه‌ی کامل

همیشه قبل از خارج شدن از منزل صبحانه‌ی کاملی میل کنید. غلات کامل را در الویت قرار دهید. تا جایی که می‌توانید از مصرف مواد غذایی شیرین (قند سفید، شکلات صبحانه، مربا) و مواد غذایی چرب مثل سوسیس و کالباس و مواد غذایی سرخ کردنی بپرهیزد. به این ترتیب مغز عناصر مغذی و انرژی‌زای مورد نیاز خود (گلوسیدهایی که آرام وارد گردش خون می‌شوند) را در اختیار دارد و در طول روز خستگی روحی و فکرتان به حداقل می‌رسد.

  • تخم‌ مرغ

زرده‌‌ی تخم‌ مرغ سرشار از کولین و فسفاتیدیل‌سرین است. در بدن انسان، کولین اهمیت زیادی در سنتز اجزای سازنده‌ی غشای سلول‌ها دارد. کولین برای متابولیسم و سوخت‌وساز چربی ضروری است. کولین پیام‌رسان عصبی است و وظیفه‌ی کنترل عضلانی را برعهده دارد. این ماده‌ی غذایی مفید، نقش بسیاری مهمی در بهبود عملکرد حافظه بازی می‌کند.
۹.شکلات تلخ شکلات های تلخی که حداقل ۷۵ درصد کاکائو دارند، منبعی بسیار عالی برای دریافت انواع آنتی اکسیدان ها و فلاونوییدها محسوب می شوند. فلاونوییدها باعث افزایش قدرت تمرکز و توجه می شوند و به یادگیری و به خاطر سپردن مطالب کمک می کنند. به همین دلیل مصرف حدود ۱۵ گرم شکلات تلخ در روزهای امتحان توصیه می شود.

taghviat hafeze ba tokhm morgh

  • مویز

مویز نوعی کشمش است و از جمله مواد غذایی تقویت کننده حافظه به شمار می رود. از گذشته برای تقویت عملکردهای مغزی خصوصا برای کودکان، آنها را به خوردن مویز توصیه می کرده اند. این ماده غذایی مفید می تواند به عنوان یک میان وعده مغذی در نظر گرفته شود. در احادیث و روایات متعددی هم به نقش مویز در تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی اشاره شده است. مویز سرشار از ویتامین هاست و می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها از جمله آلزایمر پیشگیری کند. اگر می خواهید به داشتن حافظه قوی معروف باشید، مویز را فراموش نکنید. مویز نوعی کشمش است و از جمله مواد غذایی تقویت کننده حافظه به شمار می رود.

  • مغزها

بادام و گردو به‌طور خاص برای تقویت حافظه و تمرکز فوق‌العاده مفید هستند. این مغزها سرشار از اِی‌اِل‌اِی، آنتی‌اکسیدان، و نیز ویتامین ۶B و ویتامین E هستند، عملکرد دستگاه عصبی را در بهترین حالت حفظ می‌کنند و سلول‌های مغز را از آسیب‌های احتمالی که می‌تواند منجر به تمرکز، حافظه، و توجه ضعیف شود، محافظت می‌کنند. خوراکی‌های پیشنهادی: اگر شما بیش‌تر به دسرها و تنقلات خوش‌طعم علاقه دارید، مغزها به اندازه‌ی کافی با انواع خوراکی‌ها سازگاری دارند و برای هر نوع ذائقه‌ای مناسب هستند. مرغ سوخاری‌شده با بادام و پرتقال، و نان کشمشی و گردو را امتحان کنید.

  • مريم گلي

اين گياه، تقويت کننده حافظه است. نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد، مصرف روغن مريم گلي عملکرد مغز را بهبود مي دهد. مصرف دمنوش اين گياه، به عنوان ارزان ترين و آسان ترين راه تقويت حافظه، توصيه مي شود.

 afzayesh ghodrat hafeze

کلام آخر

اکنون که با روش‌های تقویت حافظه و یادگیری سریع‌تر آشنا شدید، وقتش است که از همین حالا دست به کار شوید. امیدواریم با مطالعه‌ی این روش‌ها ترغیب شده باشید سبک زندگی‌تان را بهبود ببخشید. فقط کافی است راهکارهایی را که یاد گرفتید به کار ببندید تا باهوش‌تر از قبل زندگی کنید.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید