چکیده تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
صافی کف پا یکی از مشکلات شایع و مادر زادی در بین عوام مردم است، که عمدتا بدون درد می باشد.زمانی می توان گفت، کف پای شما صاف است که در مواقع ایستادن، تمامی قسمت های کف پا بر روی سطح زمین مماس باشد و این مورد عمدتا هنگامی رخ می دهد، که قوس داخلی کف پا از حد معمول کمتر باشد.عده ای از آن جا که صافی کف پا یک ناهنجاری مادر زادی است، معتقدند کف پای صاف درمان قطعی ندارد، اما راه های درمانی بسیاری نظیر ورزش های ورزش های مناسب برای صافی کف پا توسط کارشناسان ارائه شده است.ما در این مقاله ابتدا به تعریف کلی از صافی کف پا، علائم و دلایل ایجاد آن و هم چنین راه های درمانی کف پای صاف با تمرکز بر روی معرفی چندین حرکات اصلاحی پرداخته ایم.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
کف پای صاف چیست؟
پای انسان شامل مجموعه ای از 26 استخوان، بیش از 100 عضله، تاندون و لیگامان می باشد..قرار گیری همه ی این ها به صورتی است، که باعث می شود کف پا، قوس پیدا کند.با کمک این قوس ها نیروی وزن بدن در سراسر قسمت های کف پا توزیع شده و مانع از ایجاد درد در این قسمت می گردد.حال اگر میزان قوس داخلی کف پا کم یا کلا قوسی وجود نداشته باشد، با عارضه ای تحت عنوان کف پای صاف رو به رو خواهیم بود.خوش بختانه برای کف پای صاف درمان های بسیاری وجود دارد، که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
مهم ترین علایم کف پا صاف
معمول ترین نشانه پای صاف، درد در کف پاها است. فشار غیر عادی بر روی زانو و کفل ممکن است منجر به درد در این مفاصل شود. این تنش ها احتمالاً در صورتی هستند که قوزک پا به سمت داخل متمایل شود.افرادی که علایم مشکل را ندارند، معمولاً به درمان نیاز ندارند. اگر پای صاف باعث درد شود، کفش های حمایتی و مناسب بپوشید که به شما کمک کنند. کفش های کمی گشاد می توانند کمکی به شما کنند.کفش های طبی و سفارشی می توانند فشار بر روی قوس را کاهش داده و اگر پاها به سمت داخل خم هستند، درد را کاهش دهند. یکی از روش های درمان کف پا صاف، استفاده از کفی طبی برای کفش است. خرید کفی کفش طبی برای افرادی که کف پا صافی دارند، الزامی است.
دیدن کنید از : انواع صندل و کفش طبی |
شایع ترین دلایل صاف بودن کف پا
- عوامل ژنتیکی:داشتن پاهای صاف می توانند از والدین به کودکان منتقل شوند.
- قوس های کم:به این معنی که قوس زمانی مرئی خواهد بود که فرد می نشیند، اما وقتی که می ایستد کف پا صاف می شود.
- جراحت پای یا قوزک پا
- آرتروز یا ورم مفاصل
- آسیب، اختلال در عملکرد، یا پارگی تاندون مرکزی تیبال.
- سیستم عصبی یا بیماری های عضلانی، مثل فلج مغزی، فساد عضلانی، یا اسپینا بیفیدا
- یک مشکل دیگری است که ممکن است باعث ایجاد پای تخت شود. این مشکل باعث می شود که استخوان ها به طور غیر معمول به هم متصل شوند و منجر به پاهای صاف می شوند. متخصصان اطفال معمولاً این وضعیت را در دوران کودکی تشخیص می دهند.
- اگر افراد مبتلا به چاقی یا دیابت باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که پای صاف و تخت داشته باشند.
عوارض صافی کف پا
صافی کف پا در مواردی که فرد دچار بیماریهای مرتبط با پا، مچ پا یا زانو باشد میتواند باعث تشدید علائم بیماری شود. برخی از این بیماریها شامل موارد زیر است:
- التهاب تاندون آشیل؛
- ورم مفاصل پا یا مچ پا؛
- پینه پا؛
- شستکژی (خم شدن انگشتان کف پا)؛
- التهاب رباطهای کف پا؛
- کشیدگی رباط پشت پا؛
- درد ساق پا؛
- افزایش دردهای مزمن پا ناشی از توزیع نامتوزان وزن بدن.
آیا کف پای صاف درمان دارد؟
درست است که عارضه ی صافی کف پا یک مشکل مادر زادی به شمار می رود، اما برای آن راه های درمانی بسیاری وجود دارد.
راههای زیادی از جمله کنترل وزن، استفاده از پدهای مناسب و غیره بر کاهش مشکلات این عارضه اثر دارد اما عمده ترین فعالیت پزشکان بر درمانهای فیزیوتراپی استوار است؛ متداول ترین تمرینهای فیزیوتراپی برای درمان این عراضه به شرح زیر است
ورزش های مناسب برای درمان کف پای صاف
- روی یک صندلی با تکیهگاه صاف بنشینید و کف یک پای خود را روی توپ تنیس قرار دهید و پای دیگر را روی زمین بگذارید. کمر شما باید در حالت خنثی (کمی خمیده) باشد. توپ تنیس را زیر گودی کف پای خود چرخش دهید.
- حوله را روی کف زمین پهن کرده و سپس حوله را فقط با کمک انگشتان پای آسیب دیده به سمت خود جمع کنید؛ میزان مقاومت را میتوان با قرار دادن وزنهای روی انتهای حوله افزایش داد؛ این تمرین را 20 بار تکرار کنید.
- روبروی یک دیوار بایستید و یک دست را روی دیوار در سطح چشم هایتان قرار دهید.یک پای خود را که تقریباً یک گام پشت پای دیگر قرار دهید و پاشنه پا را محکم روی زمین بگذارید.
زانوی خود را خم کنید تا زمانی که یک کشش در پای عقب حس کنید.30 ثانیه صبر کنید و بعد 30 ثانیه، استراحت کنید. - سعی کنید روی نوک انگشتان پای خود بایستید و بدن خود را کاملاً صاف بگیرید. اگر در ابتدا این حرکت برای شما مشکل است میتوانید برای حفظ تعادل خود به یک دیوار تکیه دهید. سعی کنید انگشت شست خود را به زمین فشار دهید و پاشنه پای خود را تا جای ممکن بالا ببرید. س