سبد خرید0
درمان ناباروری با گیاهان دارویی
درمان ناباروری با گیاهان دارویی

چکیده                     تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

در حال حاضر ناباروری یکی از مشکلات رایج در میان زوج ها می باشد، به طوری که به عنوان یک بحران به حساب می‌آید.حدود ۲۰ درصد زوج‌های ایرانی از ناباروری رنج می‌برند. با توجه به سهم مـساوی مردان و زنان در ایجـاد ناباروری، مراجعه زوجین به پزشک برای تشخیص و پیگیری علـت ناباروری ضرورت دارد.ناباروری در زنان به عوامل مختلفی وابسته است.اختلال در تخمك گذاري، علت عمده ناباروري در زنان است. بیشتر زنانی که مشکل ناباروری دارند، با اقدام به موقع و انتخاب روش درمانی مناسب می‌توانند باردار شوند. تدوین پروتکل درمان ناباروری با گیاهان دارویی می ‌تواند افق جدیدی برای درمان‌های ناباروری در ایران و جهان باز کند. این درمان‌های طبیعی تأثیر مثبتی روی دستگاه تولیدمثل داشته و شانس زوج‌ها را برای باروری افزایش می‌دهد.مجموعه دکتر مهندس در تلاش است، ضمن معرفی شایع ترین علت ناباروری در زنان ، به درمان ناباروری با داروهای گیاهی نیز بپردازد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. شایع ترین علت ناباروری در زنان
  2. درمان ناباروری با گیاهان دارویی 
  3.  جنسینگ هندی برای ناباروری زنان
  4. درمان ناباروری با رازیانه

شایع ترین علت ناباروری در زنان

ناباروري در زنان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد همانند:

  • اختلال در تخمک ‌گذاری

اختلالات تخمک‌گذاری در زنان می‌تواند یکی از علائم ناباروری باشد. تغییر در دورۀ عادت ماهانه با مشکلات مربوط به ناباروری مرتبط است. داشتن عادت‌های ماهانۀ غیرطبیعی مانند خونریزی بیشتر یا کمتر از حد معمول، عادت‌های ماهانۀ نامنظمی که باعث می‌شود فاصلۀ روزهای بین دو عادت ماهانه در هر ماه تغییر کند، نداشتن عادت ماهانه یا توقف ناگهانی آن یا عادت‌های ماهانۀ دردناک مثل کمردرد، درد ناحیۀ تناسلی و گرفتگی ماهیچه‌ها از علائمی است که اگر قصد بارداری دارید باید به آنها توجه کنید و در صورت وجود این علائم برای افزایش شانس بارداری خود و بررسی مشکلات، سریع‌ تر به پزشک مراجعه کنید.

 

elateghaedegiبیشتر بدانید: 7 علت قاعدگی نامنظم

  • کیفیت پایین تخمک

کیفیت و تعداد تخمک‌هایی که توسط تخمدان تولید می‌شود به طور طبیعی پس از ۳۵ سالگی به طور چشمگیری افت می‌کند. در صورت کیفیت پایین تخمک، اگرچه امکان باروری تخمک وجود دارد، اما ممکن است تخمک بارور نتواند به درستی در رحم لانه ‌گزینی یا به اندازۀ کافی رشد کند. با افزایش سن، معمولاً کیفیت تخمک‌ها پایین می‌آید. در مورد زنانی که دچار نارسایی زودرس تخمدان شده‌اند یا تخمک آنها کیفیت کافی برای رشد را ندارد، درمان ناباروری با گیاهان دارویی برایشان مثمر ثمر است.

tokhmak gozari

  • مشكلات دستگاه ايمني بدن

مشكلات مربوط به دستگاه ايمني بدن و عوامل ايمونولوژيك نقش مهمي در ايجاد ناباروري دارند. تشخيص و درمان اينگونه بيماران مشكل است. در بعضي خانم ها،‌ عليه اسپرم مرد ماده اي بنام آنتي بادي ترشح مي شود كه اسپرم ها را از بين مي برد و يا آنها را غيرفعال مي كند و يا حتي سبب سقط خود به خود در بعضي از آبستني ها مي شود.

  • اختلال در لوله هاي رحمي

لوله‌های رحمی یکی از مهم‌ ترین اعضای داخل لگن هستند و وظیفه گرفتن تخمک و انتقال آن به داخل رحم را دارند. عمل لقاح هم داخل این لوله‌ها انجام می‌ گیرد، بنابراین سلامت لوله‌های رحم تاثیر زیادی در باروری زنان دارد و هر گونه اختلال در لوله‌های رحمی به هر دلیلی می‌تواند منجر به نازایی شود. عوامل زیادی می‌توانند باعث این چسبندگی‌ها شوند. یکی از عواملی که باعث چسبندگی و انسداد لوله‌ های رحمی می‌شود، عفونت‌ است. عفونت‌ به واسطه میکروب‌های مختلف می‌تواند باعث التهاب لوله‌ها شود و افرادی که مبتلا به عفونت‌های مکرر و شدید لوله‌های رحمی می‌شوند و به موقع مراجعه به پزشک ندارند و تحت درمان قرار نمی‌گیرند، ممکن است دچار چسبندگی و به دنبال آن نازایی شوند.

  • اندومتریوز

اندومتریوزبه عارضه‌ ای گفته می‌شود که در آن بافتی همانند اندومتر یا پوشش درونی رحم در خارج از محدوده رحم پدید آمده و شروع به رشد کند. شایع‌ترین محل پیدایش بافت نابجای رحم، در لگن و عمدتا در تخمدان‌هاست. اساسی‌ترین و دردسرسازترین پیامد اندومتریوز‌، نازایی است. برآورد می‌شود که 30 تا 40 درصد زنان مبتلا به این بیماری، نابارور هستند. زنانی که به خاطر ابتلا به مراحل اولیه آندومتریوز قادر به باردار شدن نیستند، بعد از عمل لاپاراسکوپی و خارج کردن بافت آندومتر به طور طبیعی می‌توانند باردار شوند.


elat nabavari zanan

  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

اختلالی است که در ۵ تا ۱۰% جمعیت زنان رخ می دهد. به نظر می رسد مقاومت به انسولین منجر به هایپرانسولینمیی شده که تخمدانها را به تولید آندروژن بیشتر تحریک می کند و باعث ایجاد این سندرم می شود. درصورتی‌که فرد به دیابت مبتلا باشد، مصرف قرص متفورمین که برای دیابت تجویز می‌شود، می‌تواند در بهبود مشکل تخمک‌گذاری مؤثر باشد.