سبد خرید0
خواص درمانی شیر مادر
خواص درمانی شیر مادر

چکیده                       تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

شیر مادر، ماده غذایی بی بدیلی است که در کنار تامین همه نیازهای غذایی و جسمی نوزاد از بدو تولد تاثیر انکارناپذیری در رشد روانی و عاطفی او دارد.با این حال شیرخشک یک نوع تغذیه تکمیلی برای کودکان است، اما اما عوارض جانبی و اثرات منفی نیز دارد.شکر، پروتئین زیاد، طعم دهنده‌های مصنوعی و روغن‌های GMO شیرخشک را به یک مکمل ناسالم تبدیل کرده است. برخی از آثار تغذیه با شیر مادر حتی تا سنین بزرگ سالی نیز برای فرزند شما باقی می ماند و او را از کودکانی که با شیر خشک تغذیه شده اند، متمایز می کند؛ مانند تأثیر شیر مادر در هوش نوزاد.در این بخش از مجله سلامت به خواص درمانی شیر مادر و هم چنین عوارض شیر خشک برای نوزاد پرداخته شده است.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. خواص درمانی شیر مادر
  2. تفاوت شیرمادر با شیر خشک
  3. مواد تشکیل دهنده شیرخشک
  4. تغذیه با شیر خشک
  5. علائم حساسیت نوزاد به شیر خشک
  6. عوارض شیر خشک برای نوزاد

خواص درمانی شیر مادر

تغذیه با شیر مادر دارای مزایای فراوانی برای نوزاد و مادر است.

  • اطمینان رشد مناسب 

شیر مادر غنی از مواد مغذی حیاتی است که به کودک کمک می کند که به درستی رشد کند و به طور قابل توجهی سلامت باشد. ترکیبی از مواد مغذی و مواد معدنی سفارشی در شیر مادر برای کودک شما مناسب است. با مقدار غنی ویتامین، آنتی بادی، پروتئین و چربی ، تغذیه با شیر مادر بهترین راه برای اطمینان از این است که کودک شما مقدار مناسب و غلظت مواد مغذی را دریافت کند.

favayed shir madar

 shirdoosh bargh Ath محصول پیشنهادی دکتر مهندس: شیردوش برقی ATH

  • جلوگیری از بیماری های مزمن 

مطالعات جالب درسال های اخیر کشف شده که نشان می دهد تغذیه شیر مادر باعث کاهش آسم و چاقی در کودکان می شود.

  • پایین آمدن میزان سندروم مرگ ناگهانی نوزاد 

نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند 50 درصد از دیگر نوزادان کمتر در معرض خطر سندروم مرگ ناگهانی یا SIDS قرار می گیرند.این بیماری سالانه بیش از 2500 نوزاد را می کشد.

  • تقویت ایمنی دستگاه گوارش 

شیر مادر از باعث افزایش ایمنی دستگاه گوارش می شود و از معده و روده نوزاد در برابر باکتریهای خطرناک جلوگیری می کند.

  • توسعه مغز 

شیر مادر دارای هسته متعادل مواد مغذی است که برای رشد طبیعی مغز نوزادان ضروری است. این موضوع نوزادان را در مقابل بیماری های مختلف محافظت می کند

  • افزایش توانایی های شناختی 

مطالعات نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر در نوزادان باعث می شود که سطح آی کیوی آن بالا رود اما مطمئنا به شناخت و رشد ذهنی آسیب نمی رساند. نزدیک بودن و صمیمیت ، و همچنین تجربه مکرر تماس فیزیکی ، به کودک کمک می کند ارتباطات عاطفی را نیز تقویت کند، و بعد در زندگی خود به تعامل اجتماعی خود کمک می کند.

khavas shir madar 

 پیشنهاد مطالعه: مواد غذایی افزایش دهنده شیر مادر

تفاوت شیرمادر با شیر خشک

  • نوزاد، پروتئین و چربی شیر مادر را بهتر از شیر خشک هضم می کند.
  • ترکیبات شیر خشک تا اندازه ای شبیه ترکیبات شیر مادر است، اما مقدار مواد مغذی آن برای همه نوزادان یکسان است. در حالی که شیر هر مادری متناسب با نوزاد خودش است.
  •  در نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند، اسهال 3 تا 4 بار بیشتر رخ می دهد.
  •  تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، در دوران کودکی دچار اضافه وزن نمی شوند. در حالی که نوزاد شیر خشک خوار در کودکی 20 تا 30 درصد احتمال اضافه وزن خواهد داشت.
  • نوزادانی که در 3 ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده می کنند، 34 درصد کمتر از نوزادان شیر خشک خوار احتمال ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را خواهند داشت.
  • نوزادان شیرمادر خوار نسبت به نوزادان شیرخشک خوار، در بزرگسالی کمتر دچار پرفشاری خون و بیماری های قلبی می شوند.
  •  نوزاد وقتی خسته شد، می تواند دیگر سینه مادر را مک نزند و مدتی صبر کند و بعد شروع به مک زدن کند، اما در تغذیه با شیشه شیر این امر ممکن نیست.

tafavot shir madar va shir khoshk

مواد تشکیل دهنده شیرخشک

شیر خشک در درجه اول از آب تشکیل شده است. بعد از آن میتوان به کربوهیدراتهای به کار رفته در آن از جمله لاکتوز، کورن مالتو دکسترین، مواد معدنی هیدرولیز شده پروتئین وی اشاره کرد. چربی‌های شیر خشک شامل اولئین پالم، روغن سویا، روغن نارگیل، روغن آفتابگردان، روغن آلپینا، روغن آلگال است. مواد معدنی شیر خشک نیز سیترات پتاسیم، فسفات پتاسیم،‌ کلرید کلسیم،‌ فسفات تری‌کلسیم، کلرید منیزیوم،‌ فروس سولفات،‌ زینک سولفات، کاپرسولفات، سولفات منگنز، سلنات سدیم را شامل می‌شود. اما از جمله ویتامین‌های مهم موجود در شیرخشک می‌توان به آسکوربات سدیم، اینوزیتول کولین، آلفا توکوفرول استات، نیاسینامید، پنتوتنات کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین A، هیدروکلروین پیروکسین، مونونیترات تیامین، اسید فولیک، فیلوکوئینون، بیوتین، ویتامین D3، ویتامین B12 اشاره کرد. آنزیم تیریپسین و اسید آمینه‌های تائورین،‌ ال کارنتین و نوکلئوتیدها هم در شیر خشک وجود دارند.