سبد خرید0
علائم آسم در کودکان
علائم آسم در کودکان

 چکیده:   تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

آسم یکی از بیماری‌های شایع در دوران کودکی است و آمارها نشان می‌دهند که به‌طور پیوسته نیز در حال افزایش است. این بیماری علائمی ایجاد می‌کند که درصورت عدم توجه والدین و کنترل نکردن به‌موقع آن، می‌توانند موجب کاهش کیفیت زندگی کودک شوند. در این مقاله در مورد علائم آسم در کودکان، علل ابتلا، شیوه‌های کنترل و درمان بیماری آسم صحبت خواهیم کرد.

 

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. آسم در کودکان به چه میزان شیوع دارد؟
  2. علت بروز بیماری آسم کودکان
  3. علائم آسم کودکان چیست؟
  4. کنترل و مدیریت حملهٔ آسم در کودک
  5. درمان آسم کودک

 

آسم در کودکان به چه میزان شیوع دارد؟

آسم شایع‌ترین بیماری مزمن در دوران کودکی است. شیوع آسم کودکان روبه افزایش است و حدود یک‌چهارم کودکان در دوران کودکی، خس‌خس سینه را تجربه می‌کنند. حدود 70 درصد از کودکان در سنین قبل از 3 سالگی به آسم کودکان مبتلا می‌شوند.

 

آسم در کودکان

 

علت بروز بیماری آسم کودکان

علت اصلی بروز بیماری آسم در کودکان به طور کامل شناخته شده نیست. با وجود این، حساسیت بیش از اندازه‌ی دستگاه ایمنی بدن نقش مهمی در این میان ایفا می‌کند.

برخی دیگر از عواملی که می‌توانند به بروز این وضعیت منجر شوند، عبارت هستند از برخی انواع عفونت‌های مجاری تنفسی در سنین بسیار پایین و قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی نظیر دود سیگار یا سایر آلاینده‌های هوا. هم‌چنین، سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به بیماری آسم یا چاقی مفرط نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آسم را در سنین پایین افزایش دهد.

 

علت بروز بیماری آسم کودکان

 

 پیشنهاد مطالعه: با چاقی کودکان چه کنیم

 

علائم آسم کودکان چیست؟

علائم آسم در همه‌ی کودکان یکسان نیستند؛ حتی ممکن است که کودک در هر مرحله‌ از بیماری علائم متفاوتی داشته باشد. برخی از علائم احتمالی عبارتند از:

  • حملات مکرر سرفه در شب یا حین بازی، خندیدن و گریه کردن.
  • سرفه مزمن (این علامت شاید در برخی کودکان تنها علامت بیماری باشد)
  • کم‌انرژی‌بودن در زمان بازی
  • تنفس سریع (به‌طور متناوب)
  • شکایت از احساس ناراحتی و گرفتگی در قفسه‌‌ سینه.
  • صدای سوت هنگام دم یا بازدم (یا همان خس خس سینه)
  • حرکات الاکلنگی در قفسه‌ی سینه ناشی از تنفس سخت (این حرکات را درون‌کشیدگی می‌گویند)
  • تنگی نفس
  • احساس ضعف یا خستگی

پزشک معالج علاوه‌ بر بررسی این علائم، باید احتمال وجود سایر بیماری‌هایی را که تنفس بیمار را دچار مشکل می‌کنند، بررسی نماید. متخصصان اطفال در توضیح علت علائمی مانند خس خس سینه همراه با تنگی نفس یا سرفه در نوزادان و کودکان نوپا اغلب از اصطلاحاتی مانند «بیماری واکنشی مجاری هوایی» یا «برونشیولیت» استفاده می‌کنند (هرچند این بیماری‌ها نیز معمولا به درمان‌های آسم جواب می‌دهند). همچنین این احتمال وجود دارد که آزمایش‌های تشخیصی آسم تا پیش از ۵ سالگی خیلی دقیق از آب درنیایند.

  

 علائم آسم کودکان

 

کنترل و مدیریت حملهٔ آسم در کودک

پزشک احتمالاً یک یا چند دارو برای کودکتان تجویز می‌کند. داروهایی که به عنوان داروهای تسکین سریع یا «اسپری استنشاقی نجات» شناخته می‌شوند برای متوقف کردن حملهٔ آسم مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها خیلی سریع باعث کاهش اسپاسم در مجاری هوایی می‌شود و تنفس کودک را راحت‌تر می‌کند. داروهای تسکین سریع مانند آلبوترول با استفاده از یک دستگاه نبولایزر یا اسپری‌های دارای دز تنظیم‌شده؛ MDI، به شکل زیر به بیمار داده می‌شود:

نبولایزر

یک دستگاه برقی یا باتری‌خور است که داروی مایع را به ذرات کوچک بخار تبدیل می‌کند تا کودکتان می‌تواند از طریق یک ماسک تنفس کند. درمان‌های تنفسی با استفاده از نبولایزر معمولاً بین پنج تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برند.

 

کنترل و مدیریت حملهٔ آسم در کودک

 

 نبولایزر اکیومد مدل NF60محصول پیشنهادی دکتر مهندس: نبولایزر اکیومد مدل NF60

 

اسپری‌ دارای دز تنظیم‌ شده

اسپری کوچکی است که وارد لولهٔ درازی به نام محفظهٔ نگهدارنده می‌شود که ماسک کوچکی به آن متصل است. داروی آلبوترول به داخل محفظهٔ نگهدارنده اسپری می‌شود و سپس در حینی که کودکتان از طریق ماسک نفس می‌کشد، آن را استنشاق می‌کند. این نوع درمان تنفسی می‌تواند در کمتر از یک دقیقه انجام شود.

انتخاب نبولایزر یا اسپری‌ دارای دز تنظیم‌شده بیشتر به این بستگی دارد که استفاده از کدام دستگاه برای شما و کودکتان آسا‌ن‌تر است. به‌طورکلی، هر دوی آنها به یک اندازه در رساندن دارو به ریه‌های کودک به منظور متوقف کردن حمله‌ی آسم مؤثر هستند.

درمان آسم کودک

اگر کودک شما آسم دارد، باید با پزشک خود همکاری کنید تا استراتژی‌هایی برای پیشگیری و مقابله با حملات آسم ایجاد کنید. ابتدا باید بفهمید که چه چیزی حملات را ایجاد می‌کند و سپس تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا ک