سبد خرید0

چکیده:     تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

وزن نوزادان و شیرخواران فاکتور بسیار مهمی در تعیین سطح سلامت آنها است. به همین سبب در هنگام تولد و نیز در تمامی مراجعات مادر و نوزاد به خانه های بهداشت و یا مطب متخصص، پزشک وزن نوزاد را اندازه گیری کرده و نمودار روند رشد آن ها را بررسی می کند. اما برخی از نوزادان و شیرخواران به علل گوناگونی وزن گیری مناسبی ندارند به همین سبب قصد داریم تا در این مقاله شایع ترین دلایل وزن نگرفتن نوزاد را برایتان شرح دهیم.

 

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. نحوه ی وزن گیری مناسب نوزادم چگونه باید باشد؟
  2. دلایلی که ممکن است نوزاد شما به علت آن وزن نگیرد.
  3. چه زمانی ثابت ماندن وزن نوزاد نگران کننده است؟

 

نحوه ی وزن گیری مناسب نوزادم چگونه باید باشد؟

پس از این که نوزاد در پایان ماه اول به وزن هنگام تولد بازگشت، انتظار می رود که تا پایان 3 ماهگی روزانه 30 گرم و هر ماه تا پایان 6 ماهگی، دست کم نیم تا یک کیلو وزن اضافه کند. وزن بیشتر نوزادان در 5 یا 6 ماهگی به دو برابر وزن هنگام تولدشان تبدیل شده و این مقدار در پایان یک سالگی به سه برابر خواهد رسید. به یاد داشته باشید که این یک میانگین است و ممکن است که یک نوزاد به رغم سلامتی وزن گیری متفاوتی داشته باشد.

 

نحوه ی وزن گیری مناسب نوزادم چگونه باید باشد؟

 

دلایلی که ممکن است نوزاد شما به علت آن وزن نگیرد:

اغلب نوزادان شیرخواری که طبق الگوی شیردهی تغذیه می‌شوند، در حد انتظار رشد می‌کنند و وزن می‌گیرند. اگر نوزاد شیرخوار شما خوب وزن نمی‌گیرد و رشد او آهسته و کمتر از حد انتظار است، ممکن است شیر کافی به او نمی‌رسد.

مسلما تغذیه کافی، برای رشد و نمو کودک شما ضروری است. اگر احساس می‌کنید رشد کودک شما در حد انتظار نیست، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید.

 

دلایل وزن نگرفتن نوزاد 

 

 قطعا برایتان کارآمد خواهد بود: شیر دوش برقی بریسک

 

گرفتن ضعیف پستان

گرفتن خوب پستان به کودک شما اجازه می دهد تا شیر مادر را از سینه شما بیرون بکشد بدون این که خسته شود. اگر کودک تان به درستی قادر به گرفتن نباشد یا فقط به نوک پستان دسترسی داشته باشد، نمی تواند شیر مادر را به خوبی دریافت کند.

دفعات شیر دادن

تا ۶ تا ۸ ماهگی نوزاد را هر ۲ تا ۴ ساعت یک‌بار در طول شبانه روز شیر بدهید. اگر نوزاد بیشتر از آن تقاضای کرد، از دادن شیر به او امتناع نکنید. اگر درمورد وزن گیری نوزاد خود نگران هستید و می پرسید که چرا نوزادم خوب وزن نمیگیره؟ بهتر است دفعات شیر خوردن او را بازبینی کنید.

شیردادن کوتاه

نوزاد باید حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه از هر سینه تغذیه شود. هرچه شیرخوار بزرگ‌تر می‌شود، نیازی نیست برای دریافت شیر کافی این مدت شیر بخورد. هرچند در هفته‌های اول تولد، سعی کنید کودک را در هنگام شیر خوردن بیدار نگه دارید و سعی کنید تا جای ممکن کودک به طور فعال مکیدن سینه را ادامه دهد.

 

دلایل ثابت ماندن وزن نوزاد

 

درد یا ناراحتی 

اگر کودک شما به علت آسیب زایمانی یا عفونت مانند برفک در دهانش احساس راحتی نداشته باشد، ممکن از شیر مادر به خوبی تغذیه نشود و به آرامی وزن بگیرد.

کم بودن یا تاخیر در تولید شیر

برخی از مادران ممکن است در تولید شیر دچار تاخیر شوند. این به آن معناست که شیر به آرامی یا کاملا با تاخیر تولید می‌شود. برخی مادران با مشکل مزمن کم بودن شیر مواجه هستند که دلایل مختلفی دارد که به‌صورت جداگانه یا ترکیبی‌ باعث دریافت محدود شیر توسط نوزاد می‌شود. خبر خوش اینکه کم بودن شیر خیلی راحت قابل جبران است.

هر چند خیلی شایع نیست،‌ ولی برخی مشکلات پزشکی می‌تواند باعث کمبود واقعی شیر ‌شود. ممکن است خود بتوانید کمبود واقعی شیر را افزایش بدهید، ولی این‌کار سخت است و بهتر است توسط پزشک پیگیری و درمان شود.

چه زمانی ثابت ماندن وزن نوزاد نگران کننده است؟

درحالی که بیشتر نوزادان تازه متولد شده و کودکان به خوبی با شیر مادر تغذیه می شوند و وزن می گیرند، بعضی از نوزادان به احتمال زیاد به سختی با شیر مادر تغذیه می شوند.زمانی که یک کودک در معرض خطر ابتلا به مشکلات شیردهی است، شانس رشد و افزایش وزن با سرعت کم، بالاتر است. دلایلی که می تواند روی سرعت وزن گرفتن تاثیر بگذارند، عبارتند از:

 

چه زمانی ثابت ماندن وزن نوزاد نگران کننده است؟

 

تولد زودرس یا زودهنگام

نوزادان کوچک‌تر یا آنهایی که قبل از ۳۷ هفتگی به دنیا می‌آیند، برای برآورده کردن تمام نیاز خود، قدرت و انرژی کافی برای مکیدن طولانی مدت سینه مادر را ندارند. این نوزادان اغلب خواب‌آلود هستند و مشکلات پزشکی مانند یرقان (زردی) یا کم‌آبی را تجربه می‌کنند که می‌تواند شیر خوردن را حتی با مشکل بیشتری مواجه کند.

یرقان (زردی)

پوست بدن نوزادان مبتلا به یرقان، به زردی می‌‌زند.‌ این نوزادان ‌تمایل و اشتهایی برای شیر خوردن ندارند و اکثرا خواب آلود هستند.

ریفلاکس (بازگشت غذا)

یکی از شایع ترین دلایل وزن نگرفتن نوزاد، ابتلا به ریفلاکس است. نوزادان مبتلا به ریفلاکس،‌ معمولا بعد از شیر خوردن استفراغ می‌کنند. نه تنها شیری را که خورده‌اند بالا می‌آورند،‌ بلکه اسیدی که از معده آنها بالا می‌آید باعث اذیت شدن گلو و مری آنها شده و شیرخوردن را برای آنها دردناک می کند.

 

چه زمانی ثابت ماندن وزن نوزاد نگران کننده است؟

 

 این محصول را از دست ندهید: سر شیشه ارتودنسی

 

مشکلات دهان

برای هر نوزادی مکیدن سینه سفت یا ورم کرده یا دارای نوک پستان بزرگ سخت خواهد بود. همچنین نوزادانی که دهان کوچکی دارند یا دچار مشکلات فیزیکی دهان، مانند بند بودن زبان یا شکاف در لب یا کام هستند، ممکن است در مکیدن با مشکل مواجه شوند که خود از دلایل وزن نگرفتن نوزاد محسوب می شود.

 

 ثابت ماندن وزن

 

بیماری

نوزادان مبتلا به بیماری و عفونت درست شیر نمی‌خورند. آنها به وزن مطلوب نمی‌رسند و در صورت ابتلا به اسهال و استفراغ حتی وزن هم از دست می‌د‌هند.

مشکلات نورولوژی

مشکلات نورولوژی شامل سندرم داون، مانع از درست شیر خوردن و تغذیه از سینه مادر می‌شود گرچه این مورد جزء موارد شایع دلایل وزن نگرفتن نوزاد محسوب نمی شود.

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید