سبد خرید0
بهترین روش های درمان بواسیر
بهترین روش های درمان بواسیر

چکیده: تخمین زمان مطالعه: 6 دقیقه و 20 ثانیه

حتما تا‌به‌حال نام بیماری بواسیر یا هموروئید را شنیده‌اید. شاید این بیماری در گذشته اغلب در افراد سالمند دیده می‌شد اما این روزها به‌خاطر سبک زندگی مدرن و رژیم‌های غذایی ناسالم، بسیاری از جوانان نیز به بواسیر دچار می‌شوند. خیلی از افراد به‌دلیل آنکه از معاینه‌ی پزشک می‌ترسند یا خجالت می‌کشند، درمان هموروئید را پشت گوش می‌اندازند و وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند که دیگر دیر شده و راهی به‌جز جراحی باقی نمانده است. اما تمام موارد بواسیر لزوما به جراحی نیاز ندارد. راهکارهای ساده‌تر و کم‌هزینه‌تری نیز برای کنترل و درمان بواسیر وجود دارد. در این مطلب سعی داریم شما را به‌طور کامل با این بیماری دردناک، علائم، بهترین روش‌های درمان بواسیر و پیشگیری از آن آشنا کنیم. امیدواریم با رعایت موارد ذکرشده در این مطلب هرگز به بواسیر دچار نشوید یا حداقل بتوانید با مشاهده‌ی اولین نشانه‌ها، آن را کنترل و درمان کنید.

برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟
  2. انواع بواسیر و درجه بندی آن
  3. علائم بواسیر چیست؟
  4. چه عواملی خطر ابتلا به بواسیر را افزایش می‌دهند؟
  5.  بهترین روش های درمان بواسیر
  6. برای جلوگیری از بواسیر چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟

بیماری بواسیر با نام علمی هموروئید به صورت تورم و التهاب مویرگ‌های موجود در خروجی دستگاه گوارش یعنی مقعد بروز می‌کند. دیواره‌ها‌ی درونی مقعد چهار سانتی‌متر انتهایی روده‌ی بزرگ به دلیل داشتن خاصیت ارتجاعی و عملکرد دریچه‌ای آن از رگهای بالشتکی با دیواره‌های حساس تشکیل شده است . مویرگ‌های بخش ‌انتهایی دستگاه گوارش که موظف به مراقبت از کانال مقعد هستند، در هنگام دفع مدفوع خشک دچار کشش و ملتهب خواهند شد. کشیدگی دیواره‌ی سیاهرگ‌ها با کاهش توان انقباضی مانع پمپاژ خون به سمت نواحی بالاتر و بازگشت آن به قلب می‌شوند. بنابراین هر عاملی که مانع بازگشت خون داخل این عروق مخرج به قلب شود سبب افزایش فشار داخل این سیاهرگهای دهانه مقعد شده و سبب گشاد شدن وپیچ در پیچ شدن این عروق خواهد شد که به آن بواسیر یا هموروئید گفته میشود.

 انواع بواسیر و درجه بندی آن

علائم هموروئید معمولا به محل آن بستگی دارد. درمان بواسیر بستگی به محل تشکیل آن و درجه آن بستگی دارد. در زیر به انواع آن و درجه بندی آن اشاره می کنیم.

هموروئید داخلی: این نوع بواسیر در داخل رکتوم قرار دارد. شما معمولا نمیتوانید این هموروئید را ببینید یا احساس کنید و به ندرت ناراحتی ایجاد می کند؛ اما فشار دادن یا سوزش در هنگام عبور از مدفوع می تواند به سطح التهاب آسیب برساند و باعث خونریزی شود.

هموروئید خارجی: این نوع بواسیر زیر پوست در اطراف مقعد تشکیل می شود. هنگام تحریک، هموروئید خارجی می تواند خارش یا خونریزی داشته باشد.

 

انواع بواسیر

 

درجه بندی بواسیر

بواسیر درجه١: در این نوع بواسیر سیاهرگ ها گشاد شده اند ولی هرگز از مخرج خارج نمی شوند و تنها علامت آنها خونریزی است.
بواسیر درجه٢: سیاهرگهای گشاد شده در زمان دفع از مخرج خارج می شوند لیکن با پایان اجابت مزاج خودبخود به داخل مخرج بازگشت می کنند.
بواسیر درجه ٣: توده های بواسیری با دفع مخرج خارج می شوند ولی خودبخود به داخل مخرج باز نمی گردند بلکه با کمک دست به داخل مخرج بازگردانده می شوند.

علائم بواسیر چیست؟

 بواسیر یک بیماری پر نشانه است که تشخیص آن از روی علائم نه تنها برای پزشک معالج بلکه برای خود فرد نیز در صورت آگاهی داشتن از آن بسیار ساده است. البته باید این نکته را در نظر داشت که ممکن است نشانه‌های بیماری هموروئید بسته به میزان آسیب آن، از فردی به فردی دیگر متفاوت باشد. این احتمال نیز وجود دارد که نشانه‌ها دلیل بر بیماری دیگری در فرد باشد.

با این حال پیگیری فوری بعد از مشاهده‌ی هر یک از علائم زیر به روند درمان بواسیر یا هموروئید در مراحل ابتدایی ایجاد آن و پیشگیری از بروز عوارض و مشکلات احتمالی کمک مؤثری می‌کند. نشانه‌های ظاهری ابتلا به هموروئید شامل:

  • مشاهده‌ی خون هنگام دفع مدفوع
  • بیرون‌زدگی گوشتی ناحیه‌ی مقعد
  • درد مقعدی
  • خارش ناحیه‌ی مقعد
  • خروج ترشحات لزج بعد از دفع
  • دفع ناکامل مدفوع

 

علائم بواسیر

 

چه عواملی خطر ابتلا به بواسیر را افزایش می‌دهند؟

عوامل خطر برای بواسیر عمدتا به افزایش فشار روی مقعد و رگ‌های راست‌روده، مربوط می‌شوند. داشتن سابقه‌ی خانوادگی هموروئید می‌تواند خطر ابتلای شما به آن را افزایش دهد. عوامل خطر عبارت‌اند از:

  •  سن
  • بارداری
  • چاقی
  • مقاربت از مقعد
  • یبوست یا اسهال مکرر
  • نشستن طولانی‌مدت در توالت
  • عدم مصرف فیبر رژیمی کافی
  • استفاده‌ی بیش‌ازحد از تنقیه یا مسهل‌ها
  • زورزدن هنگام اجابت مزاج

 بهترین روش های درمان بواسیر

  • حمام گرم

نشستن در وان گرمی که با آب کافی پوشیده شده باشد می تواند به تسکین تورم و کاهش تحریک ایجاد شده توسط هموروئید کمک کند. برخی از افراد دوست دارند موادی را به حمام خود اضافه کنند تا نشانه های موجود را کاهش دهند. این مواد می تواند یک پیمانه نمک اپسوم یا سرکه سیب باشد.
برخی از افراد نیز سرکه سیب را به طور مستقیم بر روی هموروئید می گذارند. این روش می تواند شرایط را بدتر کند و پوست اطراف هموروئید را متورم تر سازد.

  • درست بنشینید

نحوه‌ی نشستن صحیح در استحکام استخوان‌ها، ستون فقرات، و آرامش ماهیچه‌های کمر و مقعد نقش مهمی دارد. آیا می‌دانستید طرز نشستن می‌تواند در وخامت بواسیر نیز تاثیرگذار باشد؟ وقتی بواسیر در ناحیه‌ی مقعد باعث درد، تورم، و ناراحتی شود، تغییر عادات نشستن ضروری خواهد بود. نشستن بر سطوح سفت می‌تواند وضعیت بواسیر را وخیم‌تر کند. بسیاری از آدم‌ها نمی‌دانند سطوح سفت می‌تواند علائم ناشی از بواسیر را تشدید کند.
الف. بنابراین،‌ نشستن بر روی بالش، راه بسیار خوبی است که در کنار دیگر روش‌های خانگی برای درمان بواسیر می‌تواند برای‌تان اثربخش باشد.
ب. هم‌چنین، چنان‌چه مجبور هستید ساعات طولانی روی صندلی بنشینید، باید یک بالش نرم زیرتان قرار دهید. ولی توصیه می‌کنیم با تغییر سبک زندگی‌تان و اجتناب از نشستن‌های طولانی شرایط را برای درمان این بیماری دردناک مهیا کنید.

 

بهترین روش های درمان بواسیر

 

 به نشین بارادپیشنهاد ویژه دکتر مهندس: به نشین باراد

  •  موز

موز سرشار از اسید فولیک، پتاسیم، و ویتامین B6 است که برای سلامت دستگاه عصبی جنین بسیار مفید است. ولی آن‌چه به موضوع ما مربوط می‌شود این است که موز سرشار از فیبر و پکتین است که می‌توانند به طور طبیعی دستگاه گوارش را تقویت کنند. ولی ممکن است برای‌تان سوال پیش بیاید که چرا مصرف موز برای درمان بواسیر مفید است. مصرف موز از سرطان کلیه پیشگیری می‌کند، و با مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در خود باعث تنظیم قند خون، کاهش دمایی بدن، کمک به ترک سیگار، درمان یبوست و از همه مهم‌تر، درمان بواسیر می‌شود. بنابراین با مصرف روزانه‌ی موز می‌توانید عملکرد کلیه‌های‌تان را بهبود ببخشید و یبوست را درمان کنید. هم‌چنین می‌توانید با ترکیب موز و دیگر میوه‌ها نظیر انبه و آووکادو اسموتی‌های خوشمزه و سالمی درست نمایید.

 

درمان بواسیر با موز

  • روغن بادام

روغن بادام نیز درست مانند روغن نارگیل و دیگر درمان‌های خانگی برای بواسیر، می‌تواند به بافت‌های عمیق‌تر پوست نفوذ کند و دارای خاصیت نرم کنندگی است. فقط کافی است تکه پنبه‌ای را به روغن بادام آغشته کنید و روی ناحیه‌ی دردناک قرار دهید. این ماده می‌تواند التهاب، خارش، و احساس سوزش را کاهش دهد و باعث سلامت پوست آن ناحیه شود. به علاوه، روغن بادام به پوست‌تان سلامتی و شادابی می‌بخشد، و هم‌چنین به پاکسازی سلول‌های مرده‌ی پوست، کاهش سیاهی زیر چشم، کاهش چروک و خطوط پوست، داشتن موهایی بلند و زیبا، درمان شوره‌ی سر، کاهش التهاب کف سر، تقویت دستگاه ایمنی، بهبود وضعیت گوارشی، تقویت دستگاه عصبی، و بهبود حافظه کمک می‌کند. با استفاده‌ی مکرر و مرتب از این روش درمانی می‌توانید از شر بواسیر خلاص شوید.

  • عنبر نسا

خواص رطوبت دهنده و مرطوب کننده عنبر نسا باعث کاهش ناراحتی های مربوط به بواسیر می شود. امولسیون رطوبت می تواند به کاهش رگ های خونی ملتهب، کاهش درد، خارش و تورم کمک کند.

  •  یک توپ پنبه را در عنبر نسا قرار دهید و آن را روی بواسیر قرار دهید. این کار را حداقل سه بار در روز انجام دهید.
  •  می توانید از پدهای پزشکی که حاوی عنبر نسا هستند استفاده کنید. این پدهای پاک کننده مرطوب می تواند به جای یا همراه با کاغذ توالت استفاده شود. این یک راه خوب برای محافظت مقعد از تحریک و میکروارگانیسم ها است.
  • روغن چریش

روغن چریش یک روغن سرشار از ترکیبات طبیعی مفید است که شما می توانید در خانه برای درمان همورئید از آن استفاده کنید. در ابتدا مقعد را با آن تمیز کنید. برای هر مرتبه انجام این کار، دو قطره از این روغن کافی خواهد بود. این روغن قادر به کاهش التهاب عروق درگیر در هموروئید خواهد بود. به عنوان یک راهکار کمکی، این روغن همچنین در کاهش درد و ناراحتی هموروئید موثر خواهد بود. روزی یک مرتبه از این روغن استفاده کنید، تا زمانی که هموروئید به طور کامل درمان شود.

 

بهترین روش های درمان بواسیر

 

  • درمان بواسیر با انجیر خشک

یکی از بهترین نسخه های قدیمی :چند انجیر خشک را با آب گرم بشویید وشب آن را خیس نمایید. صبح انجیر وآبی که انجیر در آن خیس خورده را میل نمایید.خوردن انجیر هنگام عصر نیز مفید میباشد. مصرف انجیر زمانی اثر گذار است که چندین هفته خوردن آن را ادامه دهید. دانه های ریز انجیر باعث تحریک روده وحرکت مدفوع میشود.

  • درمان بواسیر با شلغم

آب برگ آن باید گرفته شود و 150 میلی گرم باید به بیمارداده شود و زمانیکه آب آنرا مصرف میکنیدخوردن میوه های خام و سبزیجات ضروری میباشد. برای بدست آوردن نتیجه بهتر، آب برگ شلغم را به اندازه یکسان با آب شاهی واسفناج و هویج مخلوط نمایید.

  •  کمپرس سرد

برای کاهش ورم در ناحیه‌ی مقعد، هربار به‌مدت ۱۵ دقیقه روی آن یک بسته‌ی یخ یا کمپرس سرد قرار دهید. این می‌تواند درمانی بسیار مؤثر برای هموروئیدهای بزرگ و دردناک باشد. همیشه یخ را داخل یک پارچه یا حوله‌ی کاغذی بپیچید و هرگز یک چیز منجمد را مستقیما روی پوست‌تان قرار ندهید.

 

درمان هموروئید با کمپرس سرد

 

 کیسه یخقطعا برایتان کارآمد خواهد بود: کیسه یخ

  • کمپرس گرم 

قرار دادن حوله تمیز که با آب گرم مرطوب شده است می تواند تا حد قابل توجهی التهاب و درد بواسیر را کاهش دهد.

  • درمان بواسیر با خوردن کدو

سه قاشق چایخوری آب برگ کدو را با یک لیوان شیر بدون چربی مخلوط نموده وهرروز صبح مصرف نمایید وخمیر ریشه گیاه را نیز برای بدست اوردن نتیجه بهتر میتوانید استفاده کنید.

از پیشنهادات بالا یک یا چند عدد را برای رفع بواسیر یا هموروئید امتحان کنید و ببینید کدام یک برای شما بهتر عمل می‌کند.

  • درمان دارویی بواسیر یا هموروئید

اکثر دارو‌های مصرفی در هموروئید را می‌توان بدون نسخه تهیه کرد و شامل پماد، پد و شیاف می‌شود. مواد فعال مانند هیدروکورتیزون و نارون کوهی جهت از بین بردن خارش و درد بسیار موثر هستند. در صورت بهبود نیافتن پس از یک هفته بعد استفاده متوالی از دارو‌ها به پزشک خود مراجعه نمایید.

 

درمان دارویی بواسیر یا هموروئید

 

برای جلوگیری از بواسیر چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

ایجاد تغییر در رژیم غذایی و برنامه‌ی روزانه‌ی شما می‌تواند به پیشگیری از عود مجدد بواسیر کمک کند. درمان‌های خانگی برای تسکین علائم بواسیر نیز می‌توانند از عودهای بعدی جلوگیری کنند. برای پیشگیری از بواسیر، به نکات زیر توجه کنید:

  •  برای نرم نگه‌داشتن مدفوع و جلوگیری از زور زدن هنگام اجابت مزاج، سعی کنید با مصرف غذاهای پرفیبر، مقدار فیبر توصیه‌شده‌ی روزانه را دریافت کنید و مقدار زیادی مایعات بنوشید. همچنین می‌توانید در مورد مصرف یک نرم‌کننده‌ی مدفوع با پزشک‌تان صحبت کنید.
  •  به‌طور منظم ورزش کنید؛ ورزش و فعالیت بدنی، حرکات روده‌ی شما را منظم‌تر و اجابت مزاج را راحت‌تر خواهد کرد.
  •  اگر اضافه وزن دارید، سعی کنید برای کاهش فشار وارده بر رگ‌های رکتوم و مقعد، وزن‌تان را پایین بیاورید.

لطفا نقطه نظرات و تجارب خود را در مورد درمان بواسیر از آن با کارشناسان دکتر مهندس در میان بگذارید تا با به اشتراک گذاشتن آنها کمکی به سایر هموطنانی که با اینگونه مشکلات روبرو هستند شود.

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید