سبد خرید0
عوارض بی خوابی
عوارض بی خوابی

چکیده                                              تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

همه می دانند که داشتن خواب کافی مهم است. با این وجود هر یک از ما ممکن است هر از چند گاهی به دلایل مختلف دچار بی خوابی شویم، اما استمرار این وضعیت می‌تواند عوارض ناخوشایندی را برای سلامت جسمی و روحی ما به همراه داشته باشد.کم خوابی و بی خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی شما آسیب می رساند. افرادی که در طول شبانه روز خواب کافی(بین ۷ تا ۹ ساعت) ندارند، با نرخ بالاتر ابتلا به دیابت، اختلالات روانشناختی و اختلالات نورولوژیکی روبرو هستند. هم چنین افراد شب زنده دار در مقایسه با افراد سحرخیز ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. مجموعه دکتر مهندس بر آن است، تا ضمن شرح اهمیت خواب کافی برای بدن به معرفی مهم ترین عوارض بی خوابی و کم خوابی بر سلامت بدن بپردازد.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. اهمیت خواب کافی شبانه برای بدن
  2. عوارض بی خوابی و کم خوابی در سلامت بدن
  3. عوارض بی خوابی برای مغز
  4. تاثیر دیر خوابیدن بر پوست
  5. بی خوابی عامل مرگ زودرس


اهمیت خواب کافی شبانه برای بدن

میزان متوسط خواب ایده آل برای هر فرد بالغ در طول 24 ساعت شبانه روز بین 7 تا 9 ساعت است و این عدد برای کودکان بین تا ۱۲ ساعت . افزایش خواهد داشت. هر یک از سیستم‌های بیولوژیکی ما تحت تاثیر خواب قرار دارد. خواب شبانه کافی بر روی متابولیسم بدن تاثیر بسزایی دارد. برخی از این تغییرات متابولیسمی فقط در شب و موقعی که خواب هستیم اتفاق می‌ افتند و در صورت بی خوابی شبانه، خواب روز هم نمی‌ تواند جبران کننده این روند متابولیسمی باشد. خواب شبانه بین ۷ تا ۹ ساعت، باعث بهبود عملکرد مغز و بدن برای فعالیت‌ های روز بعد می‌ شود.

ahamiat khab kafi


عوارض بی خوابی و کم خوابی در سلامت بدن

مشکلات ناشی از کمبود خواب فراتر از خستگی است. پژوهش‌های سال‌های اخیر نشان داده است، افرادی که کم‌خوابی دارند، در مقایسه با کسانی که ۷ ساعت یا بیشتر در شبانه‌روز می‌خوابند، بیشتر در معرض بیماری‌های مزمنی چون دیابت، چاقی، افسردگی و.. هستند.

  • تاثیر خواب ناکافی در سیستم قلب و عروق

خواب نقش حیاتی در توانایی بدن شما به درمان و ترمیم عروق خونی و قلب شما ایفا می کند. محرومیت از خواب می تواند به خطرات بالاتر از مشکلات سلامتی مزمن مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی، و سکته منجر شود. با توجه به دانشکده پزشکی هاروارد، برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، یک شب بدون خواب کافی می تواند علت فشار خون بالا در روزهای دیگر گردد.

avarez bikhabi bar ghalb

پژوهشگران، خواب کافی و مناسب را یکی از لازمه‌های مهم سلامت مغز معرفی کرده‌اند. به‌ طور مشخص، خواب، بخش مهمی از تثبیت حافظه و یادگیری است. پژوهش‌های جدید نشان داده‌اند که از دیگر فواید خواب برای مغز، حذف پروتئین‌های مضر است. این فرآیند پاکسازی پسماندهای مغز که به‌عنوان سیستم گلیمفاتیک Glymphatic System شناخته شده است، در هنگام خواب صورت می‌گیرد. درواقع، سطح این نوع پروتئین‌ها در بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش پیدا می‌کند. نتایج بررسی‌ها نشان نشان داده است که این نوع پروتئین در مغز افرادی که خواب کم‌ تری دارند، تجمع بیشتری دارد.بی خوابی شبانه و فراهم نبودن شرایط مناسب برای استراحت مغز عوارض جدی و خطرناکی برای این عضو مهم خواهد داشت. خطراتی که بی خوابی برای مغز دارد در مرحله اول پیری مغز خواهد بود.

  • کمبود خواب و ابتلا به دیابت

 یکی از مهم ترین عوارض بی خوابی ابتلا به دیابت می باشد. بیدار ماندن در ساعاتی که بدن براساس ساز و کارش برای خوابیدن و کاهش متابولیسم آماده می شود، در صورت استمرار می تواند منجر به ایجاد مقاومت در برابر انسولین و در نتیجه مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دوم شود. براساس تحقیقات انجام شده روی نوجوانان، مشخص شده که تغییرات برای بالا بردن میزان خواب افراد خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش می دهد. همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که با وجود رعایت رژیم غذایی، در صورت مداومت در کم خوابی خطر ابتلا به بیماری دیابت افزایش پیدا می کند.

 

بایونیممحصول پیشنهادی دکتر مهندس: دستگاه تست قند خون بایونیم

  • کمبود خواب و افسردگی

مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد احتمال برخورد مبتلایان به بی خوابی با مشکلات روابط عاطفی چهار برابر بیش تر از سایر افراد است. افسردگی در زنان به دلیل تغییرات هورمونی و در شرایط مختلف زندگی بیشتر است.شاید یک شب کم خوابی باعث کاهش افسردگی روز بعد شود، ولی بنا بر مطالعه ای جدید، کم خوابی مزمن رابطه ای مستقیم و جدی با افزایش شدت افسردگی در زنان جوان دارد.به گفته دیوید کالمباخ از دانشگاه پزشکی میشیگان و مسئول اصلی این تحقیق، «رسیدن به این نتیجه که خوابِ کم و بی کیفیت منجر به بدخلقی و بدتر شدن خوابیدن می شود، چندان دور از ذهن نیست.» به گفته این محقق این ارتباط نه فقط در افراد مبتلا به بی خوابی یا افسردگی، بلکه در زنان جوان سالم هم دیده شده است.
مطالعه ی دیگری نیز نشان می دهد بانوانی که دارای زندگی زناشویی موفقی هستند، خواب خوبی را نیز تجربه می کنند. هنوز مشخص نیست که کیفیت خواب در این افراد در اثر زندگی زناشویی موفق است یا زندگی آن ه