سبد خرید0
درمان گیاهی کم کاری تیروئید
درمان گیاهی کم کاری تیروئید

چکیده                                 تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

هورمون های تیروئید به کنترل رشد، ترمیم و سوخت و ساز بدن کمک می کنند. کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید شما غیرفعال باشد .خوشبختانه خوردن مواد مغذی مناسب و مصرف داروهای گیاهی می‌توانند در کاهش نشانه‌های این بیماری و بهبود عملکرد تیروئید، کمک ‌کننده باشند. برخی از مواد غذایی عملکرد غده‌ی تیروئید را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند و برخی غذاها ممکن است مانع جذب هورمون های جایگزینی شود که به شکل دارو برای درمان بیماری کم‌کاری تیروئید خود مصرف می کنید. در این قسمت از مجله سلامت علاوه بر معرفی علائم بیماری و درمان گیاهی کم کاری تیروئید ، به مواد غذایی که در حین درمان کم‌ کاری تیروئید مصرفشان باید اضافه ، محدود و یا قطع شود اشاره می‌کنیم.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. کم کاری تیروئید
  2. مهمترین علائم کم کاری تیروئید
  3. درمان گیاهی کم کاری تیروئید
  4.  سرکه سیب برای درمان کم کاری تیروئید
  5. باید و نباید های غذایی برای تیروئید کم کار
  6. ممنوعیت های غذایی


کم کاری تیروئید

تیرویید غده ای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T3 و T4 است. هورمون های ترشح شده توسط تیرویید توسط جریان خون در سراسر بدن حرکت می کنند و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را کنترل می کنند. هیپوتیروئیدی (Hypothyroidism) یا کم‌کاری غده تیروئید در بین بیماری‌های غده درون‌ریز شایع‌ترین بیماری پس از دیابت می‌باشد. مهمترین علت کم کاری تیرویید، التهاب این غده است. کم کاری تیروئید در زمانی ایجاد می شود که غده تیروئید فرد قادر به تولید مقدار هورمون مورد نیاز بدن نباشد، تیروئید کم کار باعث می شود تا وضعیتی برای بیمار به وجود بیاید که طی آن برخی از فعالیتهای بدن تحت تاثیر قرار بگیرند.

kamkari tiroid

مهمترین علائم کم کاری تیروئید 

  • یبوست
  • افسردگی
  • تغییر در چرخه قاعدگی
  • ریزش مو
  • خشکی پوست و مو
  • حساسیت زیاد در مقابل سرما
  • بزرگ شدن غده تیرویید (گواتر)
  • ضربان قلب آهسته
  • افزایش یا کاهش بی دلیل وزن
  • استرس بیش از اندازه
  • اختلالات اشتها
  • پرخاشگری و عصبانیت در اکثر مواقع

 

درمان گیاهی کم کاری تیروئید

این بیماری با درمان های گیاهی به راحتی قابل کنترل است.

  • درمان کم کاری تیروئید با تخم گشنیز

تخم گشنیز یکی از موثرترین روش‌های طب مکمل است که به طور طبیعی می‌تواند در عرض ۸ روز کارکرد تیروئید را به حالت اول بازگرداند. تخم گشنیز حاوی مواد معدنی است که می‌توانند با عفونت‌های بدن مقابله کند. این درمان کاملا بی خطر است و حتی زنان باردار و مادران شیرده می‌توانند از آن استفاده کنند.
۲ قاشق غذاخوری تخم گشنیز را با ۱ لیوان آب مخلوط کرده به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه روی حرارت کم بجوشانید سپس از روی حرارت برداشته صاف کنید و بعد از ۱۰ دقیقه که از حرارت افتاد با ۲ قاشق غذاخوری عسل مخلوط نموده و هر روز صبح ناشتا میل نمایید.

  • درمان کم کاری تیروئید با گردو

استفاده از روش گیاهی ترکیب عسل و گردوی سبز است. ید موجود در گردوهای تازه و سبز می تواند کم کاری تیروئید را درمان کند. در زیر طرز تهیه این معجون را آورده ایم:
مواد لازم :
• 40 عدد گردوی تازه و سبز
• یک شیشه عسل خام ارگانیک
• یک شیشه خالی

 طرز تهیه معجون گردو و عسل
1. ابتدا گردوها را بشویید
2. در سطح گردوها با سوزن تمیز سوراخ های پراکنده ای ایجاد کنید.
3. آن ها را از وسط نصف کنید.
4. گردوها را درون شیشه بریزید و بر روی آن ها عسل بریزید.
5. 40 روز شیشه را زیر نور آفتاب قرار دهید.
در صورتی که این ترکیب غلیظ شد ، آن را به کمک آب کرده و روزانه چند قاشق به صورت ناشتا مصرف کنید اما نباید به مقدار زیاد از این معجون استفاده کنید.

darman kamkari tiroeed ba gerdo

سرکه سیب، یکی دیگر از درمان های مفید برای مقابله با این اختلالات تیروئیدی است ، اعتقاد بر این است که تعادل قلیایی را بهبود می بخشد، سم زدایی کمک می کند، باعث تنظیم هورمون ها می شود و باعث کاهش وزن می شود و انرژی متابولیسم را بهبود می بخشد. ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان پر آب گرم اضافه کنید و مقدار کمی عسل را با آن مخلوط کنید و این ترکیب را هر روز بنوشید.

elatekhoshkiyevazhenبیشتر بدانید: فواید سرکه سیب جهت رفع خشکی واژن

  • درمان گیاهی کم کاری تیروئید با سیر

عواملی مانند کمبود ید، ضعف سیستم ایمنی و مصرف دارو های اعصاب و روان ممکن است باعث اختلال در کارکرد غده تیروئید شود. سیر دارای ید فراوانی می باشد، به همین جهت مصرف سیر خام به تنظیم عملکرد غده تیروئید کمک می کند. در واقع، این خوراکی برای مقابله با کم کاری تیروئید مفید است زیرا ید دارد.

  • روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب متوسطه است که به بهبود عملکرد تیروئید شما کمک می‌کند و همچنین متابولیسم را تحریک می‌کند و انرژی را افزایش می‌دهد.
علاوه بر این با افزایش درجه پایه حرارت بدن می‌تواند به درمان کم کاری تیروئید کمک کند.از روغن نارگیل به‌عنوان روغن خوراکی برای پخت‌وپز به‌جای روغن‌های آفتابگردان استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید برای درمان کم کاری تیروئید دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل را هرروز صبح بخورید.  شما می‌توانید از روغن نارگیل درون اسموتی (یک نوع نوشیدنی مخلوط شیر، آب‌میوه و میوه) نیز استفاده کنید.

darman kam kari tiroeed

باید و نباید های غذایی برای تیروئید کم کار

علاوه بر استفاده از روش های درمان گیاهی کم کاری تیروئید ، اضافه یا حذف کردن کردن یک سری مواد غذایی نقش بسیار مهمی در روند درمان خواهد داشت.

  • غذاهای مفید برای کم کاری تیرویید

 یک رژیم غذایی سرشار از فیبر (حدود 30 تا 40 گرم در روز) اغلب برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید توصیه می شود، زیرا فیبر عملکرد دستگاه گوارش و اجابت مزاج را بهبود می بخشد و به حفظ وزن سالم کمک می کند.

در شرایطی که غذاهای تهیه شده از غلات کامل، مانند نان ها و غلات صبحانه، در میان شناخته شده‌ترین گزینه ها برای افزایش مصرف فیبر هستند، شما می توانید برای این کار مصرف عدس، لوبیاها، دانه های خوراکی، و بسیاری از میوه ها و سبزیجات را نیز مد نظر قرار دهید.

دانه های خوراکی نه تنها منبع عالی برای فیبر و مفید برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید هستند، بلکه نوعی از اسید چرب امگا-3 به نام ALA را نیز ارائه می کنند که نقشی مهم در تعادل هورمونی و سلامت عملکرد غده تیروئید ایفا می کند.افزون بر این، دریافت این چربی ها به میزان کافی می تواند به بهبود عملکرد مغز، مدیریت خلق و خو، و حفظ سطوح پایدار قند خون به منظور حفظ وزن سالم کمک کند. افزودن دانه های چیا، بذر کتان و جو دو سر را به رژیم غذایی خود مد نظر قرار دهید.

ماهی: ماهی یک منبع خوب از ماده مغذی سلنیوم است که بیشتر از همه در تیروئید متمرکز است. سلنیوم همچنین به کاهش التهاب نیز کمک می کند.

ghazahaye mofid kamkari0tiroeed

 مصرف برخی مواد غذایی در کم کاری تیروئید ممنوع است.

سبزیجات صلیبی: سبزیجات خانواده صلیبی ، مانند کلم بروکلی و کلم می توانند در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند، به ویژه در کسانی که از کمبود ید رنج می برند. هضم این سبزیجات، جذب ید در غده تیروئید را دچار مشکل می‌کند.

قهوه: تحقیقات نشان داده است که قهوه فرآیند جذب هورمون تیروئید را متوقف می کند.

الکل: مصرف الکل می‌تواند باعث کاهش میزان هورمون تیروئید موجود در بدن و میزان تولید این هورمون در غده‌ی تیروئید شود.
سویا: افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید مصرف سویای خود را تعدیل کنند.
قند: در شرایطی که غذاهای شیرین مانند شکلات، آبنبات، و دونات خوشمزه و اغواکننده هستند، اما در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید بهتر است حد اعتدال را در مصرف آنها رعایت کرده یا به طور کامل از آنها پرهیز کنید.


کلام پایانی

تشخیص و درمان کم کاری تیروئید خصوصا درمان دارویی حتما بایستی تحت نظر پزشک معالج صورت گیرد، به عنوان مثال مصرف بعضی دارو ها که تنها در درمان کم کاری تیروئید و بعضا گواتر استفاده می‌شود، مصرف نابجای آن توسط برخی‌ها نتیجه‌ای جز عوارض قلبی- عروقی و پوکی استخوان ندارد بنابراین از مصرف خودسرانه آن حتما پرهیز شود.

tiroid kam kar

 

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی
نوشتن دیدگاه
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید