سبد خرید0
عوارض نشستن زیاد پشت میز
عوارض نشستن زیاد پشت میز

چکیده                                تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه

اکثر ما دست کم ۸ ساعت از روزمان را پشت میز کار می گذرانیم و این نشستن های طولانی عوارضی جسمی و روانی زیادی دارد. نشستن زیاد در پشت میز اداری در طول روز قطعا به سلامتی بدن ضرر میزند اما انجام کارهای کوچک می تواند به بهبود این وضعیت کمک فراوانی کند. در این بخش از مجله سلامت دکتر مهندس شما را با عوارض نشستن زیاد پشت میز برای سلامتی از آن آشنا می‌کنیم.پس از آن نیز ورزش هايي براي پشت ميزنشين ها را در قالب یک فیلم آموزشی عرضه داشته ایم.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. عوارض نشستن زیاد پشت میز
  2. رگ های واریسی و لخته شدن خون
  3. نشستن زیاد و بواسیر
  4. ورزش هايي براي پشت ميزنشين ها


عوارض نشستن زیاد پشت میز

  • چاقی

افزایش وزن یکی از عوارض نشستن زیاد پشت میز و داشتن سبک زندگی کم تحرک است. وقتی که برای مدت طولانی در حالت نشسته به سر می برید، متابولیسم بدن کاهش یافته، کالری کمتری خواهید سوزاند و کالری های اضافه به صورت چربی ذخیره خواهد شد. به محض این که شخصی در حالت نشسته قرار می گیرد، فرآیند چربی سوزی در بدن ۹۰ درصد کاهش پیدا می کند، سطح انسولین کاهش یافته و فشار خون افزایش پیدا می کند. در طول ۵۰ سال گذشته شغل ها طوری تغییر کرده اند که اکثراً باید پشت میز و در حالت نشسته انجام گیرند که به معنای کاهش زمان کالری سوزی است. اگر کار شما نیز طوری است که مدت زمان زیادی را در حالت نشسته به سر می برید باید بدانید که در حالت ایستاده ۳۵ درصد کالری بیشتری نسبت به حالت نشسته خواهید سوزاند.

chaghi

  • بیماری های مزمن

وقتی ساعات طولانی می‌نشینید، توانایی هورمون انسولین برای انتقال گلوکز از خون و به سلولها افت می‌کند. کلسترول و شاخص‌های التهابی بالا می‌روند و سوخت و ساز چربی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. عملکرد رگها نیز کاهش می‌یابد.

افرادی که مدت زمان زیادی را در طول روز پشت میز می نشینند از جریان خون نامناسب و ناکافی در قسمت پایین تنه بدن خود رنج خواهند برد که به ایجاد رگ های واریسی منجر می شود. اگر چه هر دو جنس می توانند به بیماری رگ های واریسی مبتلا شوند اما این بیماری معمولاً بیشتر در زنان رخ می دهد. اگر چه واریسی شدن رگ ها معمولاً ارثی است اما نشستن طولانی مدت و بی تحرکی نیز در حالتی که پاهایتان را روی هم بیندازید سهم زیادی در ابتلا به این بیماری خواهد داشت. چنین حالتی از نشستن باعث فشار به دیواره رگ ها و بسته شدن آن ها و در ادامه انعقاد خون در بخش هایی از پا خواهد شد. جریان خون ضعیف و نامناسب نیز به شدت خطرناک است زیرا می تواند به رسوب شدن در رگ ها منجر شود. این گرفتگی ها براحتی می تواند رگ های خونی حیاتی در قلب، ریه و حتی مغز را مسدود نماید که با سکته های قلبی و مغزی همراه خواهد بود.

  • فشار وارد بر کمر و گردن

این فقط پایین کمرتان نیست که با زیاد نشستن آسیب می‌بیند، بلکه بالای کمر و گردن‌تان هم دچار آسیب می‌شود. آیا می‌دانستید وقتی که می‌نشینید، بر خلاف ایستادن، 90 درصد فشار و کشش بیشتری بر کمرتان وارد می‌کنید؟ دلیلش هم این است که بیشتر افراد، تمایل به قوز کردن هنگام نشستن روی صندلی دارند. ضمنا، یک مسئله‌ی دیگر هم تایپ کردن است. وقتی شما به ابزاری که در دست خود دارید نگاه می‌کنید و چیزی تایپ می‌کنید، فشار قابل توجهی به عضلت بالای کمر و گردن خود وارد می‌کنید. علت ابتلای بیشتر افراد به مشکلات گردن و کمر همین است.

پیشنهاد ویژه دکتر مهندس: قوزبند کتف بند سما طب

 

tasir neshastan ziad bar kamar

  • سرطان

یکی دیگر از عوارض نشستن زیاد پشت میز ، ابتلا به سرطان می باشد.ریسک سرطان روده بزرگ و آندومتر با زیاد نشستن بالا می‌رود حتی اگر ورزش کنید. دلیل آن نیز التهاب، افزایش وزن و سایر تغییرات در بدن است. مطالعه‌ای نشان داده به ازای هر دو ساعت اضافه‌تر در روز نشستن، ریسک سرطان روده بزرگ، 8 درصد و ریسک سرطان آندومتر نیز 10 درصد افزایش می‌یابد.

  • ضعف عضلانی

همه به خوبی می‌دانیم که هرچه فعال و سرزنده‌تر زندگی کنیم روح و جسم سالم‌تری هم خواهیم داشت. از طرف دیگر فعال بودن از لحاظ فیزیکی در زندگی و کار باعث می‌شود در کنار سالم و قوی ماندن عضله‌ها، انعطاف آنها نیز حفظ شود. به این ترتیب اگر خسته و کوفته از سر میز کار خود بلند شده‌اید، بد نیست حرکات کششی انجام دهید تا در روز بعد دچار گرفتگی‌های عضلانی نشوید. ناگفته نماند که تنها پاها در اثر نشستن طولانی مدت دچار مشکل نمی‌شوند و راه‌رفتن به تمامی عضلات کمک می‌کند تا انعطاف خود را حفظ کنند. نشستن به صورت طولانی مدت عضلات شکمی، ران‌ها، ساق پا و عضلات نشیمنگاه را نیز ضعیف می‌کند.

 پیشنهاد مطالعه: نحوه درست نشستن پشت میز

 

  • اضطراب

نشستن طولانی مدت باعث افزایش اضطراب می شود در نشستن های طولانی مدت اغلب تنها هستید و فعالیتی که انجام می دهید با یک صفحه مانیتور است. اگر این فعالیت باعث مختل شدن خواب شما شود، مضطرب تر خواهید شد. به علاوه تنها ماندن برای مدت زیاد می تواند شما را از دوستان و نزدیکانتان دور کند که این مسئله نیز باعث اضطراب اجتماعی خواهدشد. دانشمندان هنوز در حال بررسی علت دقیق تر این مسئله هستند.