سبد خرید0
افسردگی در زنان
افسردگی در زنان

چکیده                            تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

هم مردان و هم زنان افسردگی می گیرند. برخی از این تفاوت ها ناشی از تفاوت های هورمونی بین مردان و زنان است.عوامل زیادی می توانند باعث افسردگی در زنان شوند. علاوه بر عوامل زیستی و روان شناختی، زنان به دلیل اتفاق های مهم زندگیشان مانند بارداری و زایمان، افسرده می شوند.افسردگی مانند سایر اختلالات روانی دارای نشانه‌ها و علائمی است که روند عادی زندگی را مختل می‌کند. با شناخت علائم افسردگی شدید، می‌توانید تا حد زیادی از بروز مشکلات و وخامت این بیماری جلوگیری کنید.

 برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید.

  1. تعریف افسردگی
  2. چرا افسردگی در زنان بیشتر از افسردگی در مردان است؟
  3.  علت های افسردگی در زنان
  4. علائم افسردگی در زنان
  5. تست افسردگی چیست

تعریف افسردگی

افسردگی یک حالت روحی و جسمی است که شامل بی‌حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی‌علاقگی و بی‌میلی است و می‌تواند بر روی افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد. ا فرادی که دارای حالت افسردگی هستند، می‌توانند احساس ناراحتی، اضطراب، پوچی، ناامیدی، درماندگی، بی‌ارزشی، شرمساری یا بی‌قراری داشته باشند. شانس ابتلای زنان به افسردگی‌های بالینی، دو برابر مردان است.

tarif afsordegi

چرا افسردگی در زنان بیشتر از افسردگی در مردان است؟

قبل از نوجوانی، افسردگی در موارد بسیار کمی دیده می‌شود و میزان آن در دختران و پسران تقریبا مشابه است. با این وجود، با شروع سن بلوغ، خطر ابتلا به افسردگی در دختران به طور چشمگیری افزایش یافته و به دو برابر پسران می‌رسد. بعضی از کارشناسان معتقدند که افزایش احتمال افسردگی در بانوان ممکن است به تغییرات هورمونی مربوط باشد. این تغییرات در دوران بلوغ، بارداری، یائسگی و همچنین پس از زایمان یا سقط جنین، مشهود است. علاوه بر این، نوسانات هورمونی که با چرخه قاعدگی هر ماه رخ می‌دهد، احتمالا به سندرم پیش از قاعدگی یا PMS و اختلال افسردگی قبل از قاعدگی یا PMDD (یک سندرم شدید ناشی از افسردگی، اضطراب و تغییرات خلقی که هفته قبل از قاعدگی رخ می‌دهد و باعث اختلال در عملکرد طبیعی زندگی روزمره می‌شود) کمک می‌کند.

 


علت های افسردگی در زنان

  • قاعدگی

بسیاری از زنان ممکن است دچار سندروم پیش از قاعدگی شوند که علائم آن خفیف و کوتاه‌مدت است. اما در برخی دیگر نشانه‌های افسردگی ناشی از قاعدگی بسیار حاد است و ممکن است باعث بروز اختلال خلق و خو شود که افسردگی شدید و زودرنجی از علائم آن است. علاوه‌براین نوسانات خلقی مرحله‌ی یائسگی می‌تواند منجر به افسردگی شود.

  • عوارض جانبی داروها

بسیاری از داروها پس از قطع مصرف عوارضی را برای فرد به دنبال دارند که افسردگی نیز یکی از این عوارض است. داروهای پیشگیری از بارداری و داروهای هورمونی ممکن است موجب افسردگی فرد مصرف کننده شوند.

elat afsordegi dar zanan

  • افسردگی بعد از زایمان

این نوع افسردگی زمانی اتفاق می افتد که شما باردار هستید یا درست بعد از بچه دار شدن هستید. افسردگی بعد از زایمان معمولاً بعد از زایمان نامیده می شود. وقتی که باردار هستید و یا بعد از زایمان، هورمون های بدن شما به طور غیرقابل باوری ای تغییر می کنند.این می تواند باعث تغییر حالت روحی شما برای تغییر و یا ایجاد علائم افسردگی شود. این افسردگی پس از سومین یا چهارمین روز پس از زایمان شروع می شود, اما علائم باید پس از روز زایمان متوقف شود. زنانی که دو هفته در معرض خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان قرار دارند، باید به مشکلشان رسیدگی شود.

بخوانید: روش های کاهش افسردگی دوران بارداری

  • مشکلات تیروئید

توجه داشته‌ باشید که کم‌کاری تیروئید در خانم‌ها ممکن است باعث بروز افسردگی شود. این مشکل همواره باید تحت نظر و مراقبت پزشک حل شود.

  • افسردگی ناشی از یائسگی

در حالی که بیشتر زنان دچار تغییراتی در حالت روحی, گرگرفتگی و بی خوابی در دوران یائسگی می شوند, اما این علائم می تواند به افسردگی اساسی نیز منجر شود.

afsordegi nashi az yaesegi

علائم افسردگی در زنان

  • بی‌علاقگی

افراد افسرده علاقه‌ی خود را نسبت به چیزهایی که قبلا از آنها لذت می‌بردند از دست می‌دهند. کارهایی از قبیل تماشای فیلم، ورزش کردن و بودن در جمع دوستان. این پدیده «فقدان لذت» (Anhedonia) نامیده می‌شود. از دست دادن علاقه، احساس تنهایی را شدت می‌بخشد و باعث افزایش افسردگی می‌شود. گاهی این بی‌علاقگی نتیجه تغییر در هورمون‌های تنظیم‌کننده‌ی پاداش و یا تغییر در انتقال‌دهنده‌های عصبی است. شکستن چرخه‌ی خودتخریبی برای افراد افسرده بسیار مشکل است.

  • حس خودکم بینی یا احساس گناه بیش از حد

مبتلایان به بیماری افسردگی همواره در فکر کمبود‌ها و ناکامی‌هایشان در زندگی هستند و احساس گناه و درماندگی شدید می‌کنند. افکاری مانند (من به هیچ دردی نمی‌خورم) یا (دنیا خیلی جای بدیه) بر افکار و ذهن این افراد چیره می‌گردد. این افکار معمولا پس از شکست عشقی، شکست عاطفی، طلاق یا ناکامی در روابط عاطفی در افراد به وجود می‌آید.

  • احساس خستگی روزانه یا فقدان انرژی

این افراد معمولا در طول روز احساس خستگی شدید می‌کنند. در فکر کردن کند می‌شوند و قادر به انجام فعالیت‌های عادی روزمره نیستند. خستگی و گوشه گیری در افسردگی یکی از شایع ترین علائم است.