چکیده: تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
ویروس کرونا این روزها افکار زیادی را درگیر خود کرده است. ویروس کرونا موجودیت جدیدی نیست و پیش از این نیز قربانیان زیادی گرفته بود، اما به تازگی، نوع جدید و جهش یافته ای از آن سر و کلهاش در شهر ووهان چین پیدا شده است. در این مطلب درباره علائم، درمان و پیشگیری از بیماری کرونا برای شما توصیههایی داریم.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید: |
ویروس کرونا چیست؟
کرونا ،نوعی از ویروس ها هستند که به طور معمول بر دستگاه تنفس پستانداران، از جمله انسان، تأثیر می گذارند. آنها با سرماخوردگی، پنومونی و سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) همراه هستند و همچنین می توانند روی روده تاثیر بگذارند.
ویروس کرونا ،در سال 1937 از ویروس برونشیت عفونی در پرندگان کشف شد. دانشمندان دریافته اند که ویروس کرونا می تواند موش ها، سگ ها، گربه ها، بوقلمون ها، اسب ها، خوک ها و گاو را آلوده کند.
ویروس کرونا به عنوان عامل این بیماری به سیستم تنفسی حمله می کند و به تدریج این سیستم را از کار می اندازد و از علائم این بیماری می توان به سرفه، تب شدید که به التهاب ریه و نارسایی کلیه منجر می شود، اشاره کرد.
علائم بیماری کرونا ویروس
از علایم اصلی این بیماری، تب، عطسه، گلودرد، آبریزش بینی، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی است و بیمار ممکن است سرفه های چند روزه بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است. در بیشتر موارد ، شما نمی دانید که آیا یک ویروس کرونا یا ویروس سرماخوردگی دارید.
شما می توانید آزمایشاتی ، از جمله نمونه برداری از مخاط بینی و گلو و خون را انجام دهید ، تا بدانید که آیا سرماخوردگی شما ناشی از کرونا ویروس ایجاد شده است. نتایج آزمایش باعث تغییر در نحوه علائم شما نمی شود ، که به طور معمول در چند روز از بین می روند.
اما اگر یک عفونت کرونا ویروس به دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه ) سرایت کند، می تواند به خصوص در افراد مسن، افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، باعث ذات الریه شود.
نحوه انتقال بیماری کرونا
هنوز اطلاعات در مورد نحوه انتقال این بیماری کامل نیست ولی روشهای انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ دادهاست که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند مانند افرادی که در بیمارستانها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شدهاست یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.
قطعا برایتان کارآمد خواهد بود: دستگاه ضدعفونی کننده دست |
برای پیشگیری از کرونا چه کارهایی انجام دهیم؟
در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت از شما در برابر عفونت کرونای ویروسی وجود ندارد. شما ممکن است قادر به کاهش خطر ابتلا به عفونت با انجام موارد زیر باشید:
- دست های خود را چندین بار در روز به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شست و شو دهید. شستن دست یکی از راه های جلوگیری از شیوع بیماری و ویروس کرونا است.
- اجتناب از لمس کردن چشمان، بینی یا دهان با دست های آلوده
- اگر یکی از شما یا اعضای خانواده تان به ویروس کرونا مبتلا است تا حد امکان از نزدیک شدن به او خودداری کنید. در تماس با افراد حتما از ماسک استفاده کنید.
- ظروف و وسایل فرد آلوده را کاملا جدا کنید و آن ها را مرتب با آب داغ و مواد شوینده تمیز کنید.
- در مواقع عطسه و سرفه، دهان و بینی خود را بپوشانید و دست ها را بشویید، از سریع ترین راه های انتقال ویروس کرونا انتقال در هوا است. بالافاصله پس از استفاده از دستمال و ماسک آن ها را در کیسه زباله بیندازید.
- هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید و اشیاء و سطحی را که لمس میکنید ضد عفونی کنید و اگر به چین سفر میکنید، از علائم آن آگاه باشید و از رفتن به بازار حیوانات زنده خودداری کنید، جایی که آغاز شیوع بیماری در ووهان بوده است.
از این محصول دیدن فرمایید: ماسک فیلتردار |
- این ویروس از طرق حیوانات قابل انتقال است. پس اگر با حیوانات مزرعه و غیرخانگی در ارتباط هستید بهتر است مرتب دست های خود را با دقت بشویید.
- تا جای ممکن از خوردن مواد غذایی خام خودداری کنید. مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، بوقلمون و … را به میزان کافی و در حرارت مناسب بپزید. سعی کنید حتما از شیر پاستوریزه استفاده نمایید.
- بدن خود را با مصرف ویتامین ها خصوصا ویتامین C تقویت نمایید.
نحوه محافظت در برابر ویروس کرونا؟ آیا ماسک صورت کافی است؟
کارشناسان متخصص در زمینه پیشگیری از بیمارهای واگیردار اجماع دارند که بهترین روش برای ج