سبد خرید0
درمان آسم و تنگی نفس
درمان آسم و تنگی نفس

چکیده:  تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه

 آسم یک بیماری التهابی مزمن است که بر روی ریه ها اثر می گذارد و ریه ها را دچار التهاب می کند.این وضعیت باعث می‌شود ریه‌ها نتوانند به اندازه‌ی کافی اکسیژن جذب کنند. حملات آسم اغلب وقتی مجرای تنفسی در معرض آلرژی زاها، دود سیگار، هوای آلوده، عطرها، رطوبت و یا هوای گرم، اضطراب و یا تمرینات ورزشی، قرار می گیرد، رخ می دهد. درمان آسم و تنگی نفس به صورت قطعی امکان پذیر نیست ولی علایم این بیماری قابل کنترل است. در این مقاله به بررسی روش های درمان آسم و تنگی نفس می پردازیم.

برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید:

  1. نشانه‌های بیماری آسم
  2. درمان دارویی آسم
  3. درمان آسم و تنگی نفس به روش خانگی
  4. نکات اساسی درمان آسم و تنگی نفس

 

 نشانه‌های بیماری آسم

علائم بیماری در آن‌ها شدید نیست. به همین دلیل شناخت نشانه‌های بیماری آسم ضروری است. شایع‌ترین علائم آسم عبارتند از:

  • سرفه، به خصوص هنگام شب، حین ورزش کردن یا هنگام خندیدن
  • تنگی قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • صدای خس‌خس هنگام تنفس

هر گونه علامت شبیه به علائم آسم بسیار جدی است و اگر درمان نشود حتی می‌تواند منجر به مرگ فرد نیز شود. اگر حداقل یکی از علائم آسم را دارید حتماً باید به پزشک متخصص آلرژی و آسم مراجعه نمایید تا در صورت تشخیص پزشک و ابتلای شما به بیماری آسم، هر چه سریع‌تر برنامه درمان آسم و تنگی نفس شروع شود.

 

درمان آسم و تنگی نفس

 

 درمان آسم و تنگی نفس

درمان دارویی

 پیشگیری و کنترل طولانی مدت بیماری مهم ترین راه برای جلوگیری از شروع حملات آسم می باشد. درمان بیماری معمولاً شامل شناسایی محرک های بروز علایم بیمار، اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز این علایم و بررسی نحوه نفس کشیدن بیمار برای اطمینان از اثر مثبت داروهای مصرفی در کنترل علایم می باشد. تعیین نوع داروهای مناسب برای شما به برخی عوامل مانند سن، علایم بیماری، محرک های ایجاد علایم و اثر داروها برای کاهش علایم بستگی دارد.

داروهایی که برای درمان آسم و تنگی نفس به کار می روند، به دو دسته تقسیم می شوند:

  • داروهای سریع الاثر
  • داروهای کنترل طولانی مدت آسم

این داروها که معمولاً به صورت روزانه مصرف می شوند، مهم ترین داروها در کنترل بیماری آسم هستند. این داروها بیماری آسم را به صورت روزانه تحت کنترل قرار می دهند و احتمال بروز حملات آسم را کاهش می دهند.

 

درمان دارویی آسم و تنگی نفس

 

 داروهای کنترل طولانی مدت آسم

این داروها که معمولاً به صورت روزانه مصرف می شوند، مهم ترین داروها در کنترل بیماری آسم هستند. این داروها بیماری آسم را به صورت روزانه تحت کنترل قرار می دهند و احتمال بروز حملات آسم را کاهش می دهند.

انواع داروهای کنترل طولانی مدت آسم عبارتند از:

  • کوتیکواستروئیدهای استنشاقی: این داروهای ضدالتهاب شامل فلوتیکازون (Flovent HFA)، بودزونید (Pulmicort Flexhaler)، فلونیزولید (Aerobid)، سیکلزونید (Alvesco)، بکلومتازون (Qvar) و مومتازون (Asmanex) هستند. ممکن است نیاز باشد که شما این داروها را به مدت چند روز تا چند هفته مصرف کنید تا حداکثر اثرات مفید خود را نشان دهند. برخلاف کورتیکواستروئیدهای خوراکی، این داروهای کورتیکواستروئید نسبتاً اثرات جانبی کمتری دارند و معمولاً مصرف طولانی مدت آنها بدون خطر می باشد.

 

 spithalerپیشنهاد ویژه دکتر مهندس: اسپید هالر

 

  • مهارکننده های لکوترین ها: این داروهای خوراکی شامل مونتلوکاست (Singulair)، زافیرلوکاست (Accolate) و زیلتون (Zyflo) در عرض 24 ساعت به کاهش علایم آسم کمک می کنند. در برخی بیماران مصرف این داروها باعث ایجاد علایم روانی مانند تحریک پذیری، آشفتگی، توهم، افسردگی و افکار خودکشی می شود. در صورت بروز هر واکنش غیرمعمول با مصرف این داروها به توصیه های پزشکی عمل کنید.

 

درمان آسم و تنگی نفس

 

  • آگونیست های گیرنده های بتای طولانی اثر: این داروهای استنشاقی که شامل سالمترول (Serevent) و فورموترول (Foradil و Perforomist) هستند مسیرهای تنفسی را باز می کنند. نتایج برخی مطالعات نشان داده است که این داروها ممکن است خطر بروز حملات آسم را افزایش دهند بنابراین باید این داروها را تنها همراه با داروهای کورتیکواستروئید استنشاقی استفاده کرد. همچنین چون این داروها مانع تشخیص بدتر شدن وضعیت بیمار مبتلا به آسم می شوند، در زمان حمله آسم شدید نباید از آنها استفاده کرد.

 

  • داروهای استنشاثی ترکیبی: این داروها مانند فلوتیکازون-سالمترول (Advair Diskus)، بودزونید-فورموترول (Symbicort) و مومتازون-فورمترول (Dulera) شامل یک داروی آگونسیت گیرنده بتای طولانی اثر همراه با یک کورتیکواستروئید هستند. به دلیل اینکه این داروهای استنشاقی ترکیبی حاوی آگونسیت های گیرنده بتای طولانی اثر هستند، می توانند خطر بروز حملات شدید آسم را افزایش دهند.

 

  • تئوفیلین: داروی تئوفیلین (Theo-24، Elixophyllin و غیره) یک قرص با مصرف روزانه است که از طریق شل کردن عضلات اطراف مجاری تنفسی به باز نگه داشتن مسیرهای تنفسی کمک می کند (گشاد کننده برونش است). برخلاف گذشته، جدیداً این دارو کاربرد زیادی در درمان بیماران مبتلا به آسم ندارد.

 

درمان آسم

 

 داروهای سریع اثر

 این داروها در زمان نیاز به کاهش سریع و کوتاه مدت علایم بیمار