سبد خرید0

برای دیسک کمر چی خوبه؟ اگه شما هم دچار کمردرد هستین و این نگرانی براتون پیش اومده که علت آن دیسک کمر هست یا نه؟ تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس، دیسک کمر، علائم دیسک کمر، تشخیص دیسک کمر و در آخر بهترین روش های درمان دیسک کمر رو بررسی کردیم پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

دیسک کمر چیست؟

مهره های ستون فقرات بوسيله صفحات انعطاف پذيری به نام ديسک بين مهره ای از يكديگر جدا می شوند.
اگر بنا به دلايلی ديسک از قسمت عقبی خود دچار بيرون زدگی يا فتق شود، اين قسمت بيرون زده روی نخاع يا رشته های نخاع فشار وارد می كند و سبب بروز درد در ناحيه كمر می شود.
مردم به اين بيماري ديسک كمر مي گويند كه البته اصطلاح درست آن فتق ديسک كمری مي باشد.
بیش از ۹۰ درصد علل کمردردها را فتق دیسک تشکیل می دهد. فتق دیسک عمدتاً در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی رخ می دهد که البته در سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود.

تشخیص دیسک کمر

این نکته را فراموش نکنید که هر درد کمری به معنی پارگی دیسک کمر و مشکلات مشابه نیست؛ گاهی یک فشار لحظه ای، سرما و یا وضعیت بد در زمان خوابیدن سبب گرفتگی عضلات کمر و در نتیجه کمردرد میشود.
اما اگر کمردرد بیش از سه روزطول کشید و با درد تیرکشیدن پا، گزگز و بی‌حسی یا ضعف در پاها و یا اختلال کنترل ادرار و اختلال جنسی همراه باشد لازم است بررسی دقیقتری شود.

معاینه

در اولین مرحله زمانی که به پزشک مراجعه می کنید، پزشک شما را معاینه می کند. این معاینه شامل تست بالا بردن عمودی پاها است، به صورتی که شما روی تخت معاینه دراز می کشید و پزشک پای شما را به صورت عمودی بالا می برد. اگر بین زاویه 30 تا 70 درجه درد شدیدی داشته باشید، شما دچار مشکل بیرون زدگی دیسک هستید.

moayene-dr.jpg

ام آر آی (MRI)

براساس سایت mayoclinic مرحله بعدی که پزشک برای تشخیص دقیق تر برای شما تجویز می کند، انجام ام آر آی است که یکی از بهترین روش ها برای تشخیص دیسک کمر است.
محل دیسک، شدت خشکی و پارگی، میزان فشار روی عصب ها و وجود مشکلات همراه مثل تنگی کانال نخاعی و موارد مشابه را میتوان در ام آر آی به خوبی ملاحظه کرد.

درمان دیسک کمر در منزل

90 درصد بیماران مبتلا به دیسک کمر با درمان های غیر جراحی می توانند دیسک کمر خود را درمان کنند اما 10 درصد باقی مانده نیاز به عمل جراحی دارند و این روش ها برایشان پاسخگو نیست.
در ادامه به معرفی درمان های غیرجراحی و سنتی دیسک کمر می پردازیم.

آب درمانی دیسک کمر

تمرینات آب درمانی یا هیدروتراپی یک راهکار عالی برای کاهش درد کمر و دیسک کمر محسوب می شود. مطالعات نشان داده است که تمریناتی که در آب انجام می شود می تواند عضلات پا، شکم را تقویت کند و به درمان کمردرد، دیسک گردن، دیسک کمر، آرتروز زانو و غیره کمک کند.
آب‌ درمانی را می‌توان تقریباً در هر حجمی از آب انجام داد اما استفاده از یک استخر با دمایی بین 32 تا 37 درجه سانتی‌گراد، شرایط بسیار مناسبی را برای بیمار فراهم می‌کند، چرا که در این دما بهترین شرایط برای کاهش درد مهیا می‌شود.

ab-darmani-kamar.jpg

آب درمانی چگونه به درمان کمردرد کمک می کند؟

آب‌ درمانی با استفاده از خاصیت شناوری طبیعی بدن، همراه با چگالی نسبی آب فشار بر مهره های ستون فقرات را کاهش می دهد، در نتیجه باعث بهبود وضعیت بیمار میشود.

مزایای آب درمانی

مزایای آب درمانی برای درد کمر عبارتند از:

  • از بین بردن و کاهش دردهای ناگهانی و طولانی مدت
  • به کاهش گرفتگی و تنش عضلات کمک کرده و باعث شل شدن عضلات می‌شود.
  • هیدروتراپی به بازسازی اندام آسیب دیده، درمان سوختگی‌ها، سرمازدگی، تب‌های پایین، التیام زخم و عضلات و مفاصل ملتهب و بهبود سر درد کمک کرده و باعث شل شدن عضلات می‌شود.

sandali-5fanare-drharaj-maghale.jpg

بهترین تمرینات آب درمانی برای درمان کمر درد

چند مورد از ورزش‌های مؤثر برای تسکین درد کمر که در آب انجام می‌شوند عبارتند از:

  • به مدت 5 دقیقه به سمت جلو قدم بردارید. این کار را سه مرتبه تکرار کنید.
  • به مدت 5 دقیقه به سمت عقب قدم بردارید ( عقب عقب راه بروید) و این کار تا سه مرتبه تکرار کنید.
  • پشت به دیوار استخر بایستید و کاملاً پشت خود را به دیوار بچسبانید. بدون جدا شدن دست ها از لبه استخر، تنه را به جلو هل داده 4 تا 15ثانیه نگه دارید. این کار را 3 بار انجام دهید.
  • رو به دیوار استخر بایستید به اندازه یک دست از استخر دور شوید و پاها را به اندازه شانه باز کنید. لبه استخر را با دو دست بگیرید و لگن را به جلو هل داده قفسه سینه را بالا بیاورید. 4 تا 15 ثانیه در این وضعیت بمانید. سپس لگن را به عقب هل داده و 4 تا 15ثانیه نگه دارید. این کار را 3 بار انجام نمایید.
  • پشت به دیوار استخر بایستید و دیوار را با دو دست بگیرید.بدون جدا شدن کمر از استخر زانوها را تا 90 درجه خم کنید و 5 ثانیه نگه دارید. این کار را 10 بار انجام دهید.

موارد منع انجام ورزش‌های آب‌ درمانی

اگر به دیابت مبتلا هستید، از تمرینات گرم کردن پا و ساق پا اجتناب کنید. همچنین از روش‌های درمانی گرم کردن بدن به صورت کامل خودداری کنید.
غوطه‌ور شدن در آب گرم به مدت طولانی و سونای داغ برای افراد مبتلا به دیابت، اسکلروز چندگانه؛ زنان باردار و کسانی که دارای فشار خون غیرطبیعی بالا یا پایین هستند، توصیه نمی‌شود.
اگر مستعد تحریک مثانه یا رکتال هستید، از حمام‌های آب سرد دوری کنید. افراد مبتلا به سیاتیک، التهاب لگن یا روماتیسم در انگشتان پا یا مچ پا، باید از حمام‌های آب سرد خودداری کنند.

کمربند طبی برای دیسک کمر

اگر کمرتان آسیب ببیند، کمربند های طبی می‌توانند به عنوان پشتیبان و تقویت‌ کننده کمر عمل کنند.

کمربند‌های طبی برای ثبات و تعادل بدن شما از خارج بدن فشار وارد می‌کنند و با این کار کمر از کشیده شدن و آسیب در امان می‌ماند.

به طور کلی مکانیسم کمربندهای طبی بر روی محدود کردن حرکت، ایجاد فشار برای تعادل مرکز ثقل بدن و گرم نگه داشتن عضلات کمر می باشد.

انواع مختلفی از کمربندهای طبی وجود دارد که هر کدام کارکرد خاص خود را دارد. متداول‌ترین نوع آن، کمربندهای طبی مناسب برای قسمت پایین کمر هستند که از ستون فقرات کمری محافظت می‌کنند.

این نوع کمربند های طبی، بهترین نوع کمربند برای تسکین درد ناشی از ابتلا به فتق، دیسک کمر، سیاتیک و ... هستند.

کمربند های طبی مناسب برای دیسک کمر، کمربندهای آتل دار می باشد.
کمربند های آتل دار، کمربندهایی هستند که برای کمردرد های خفیف تجویز می گردد. در طراحی این کمربندهای طبی، از آتل هایی استفاده شده که باعث تثبیت ستون فقرات می شود.

دو نوع از بهترین کمربندهای طبی آتل دار برای دیسک کمر :

kamar-band-tebbi-narm.jpg کمربند طبی نرم با ( آتل پلی پروپیلن) پاک سمن

kb99sat.jpg  کمربند طبی سخت (با آتل پلی آمید) پاک سمن

کمربند طبی برای سیاتیک

کرست کمر با کش دوبل سماطب برای درد سیاتیک مناسب است، که با چهار تسمه ارتجاعی همراه با کش دوبل ، تاثیر فوق العاده روی ستون فقرات کمری گذاشته و وسیله ای مناسب برای حمایت و حفظ مهره های کمری در وضعیت مطلوبی می باشد.

kamarband-category-link0.png

درمان دیسک کمر در منزل ورزش

یکی از علت های مهم کمردرد و دیسک کمر، ضعف عضلات کمر و شکم می باشد. بنابراین تقویت عضلات این نواحی در بهبود و جلوگیری از کمردرد بسیار موثر است.

ابن ورزش ها مناسب کسانی است که دچار کمردرد هستند و به هردلیلی نمی توانند در باشگاه های ورزشی حضور داشته باشند.

نکات قابل توجه قبل از انجام ورزش ها:

حتما قبل از انجام این حرکات ورزشی، چنددقیقه راه بروید و بدن خود را گرم کنید.

در صورتی که انجام هرکدام از حرکات برایتان مشکل بود و باعث تشدید درد کمرتان شد، از انجام آن خودداری کنید.

حرکت گربه و شتر :

زانو ها و دست های خود را روی زمین قرار دهید، شکم را تو بکشید و کمر را به طرف بالا قوز کنید مانند شتر که کوهان دارد و سر را به طرف پایین ببرید.
در مرحله بعد سر را به طرف بالا برده و کمر  خود را به حالت گود دربیاورید مانند گربه.
این حرکات متناوب گربه و شتر را 10 بار تکرار کنید.

cat-_cow.jpg

به صورت چهار دست و پا روی زمین بنشینید، به شکلی که زانوها و کف دست ها روی زمین  قرار بگیرند. 
سپس دست راست و پای چپ را از زمین بلند کرده و به حالت کشیده  10 ثانیه نگه دارید.
سپس این کار را با دست چپ و پای راست ادامه دهید.

حرکت پل باسن

بر روی کمر دراز کشیده، زانوها را به سمت بالا خم کنید و کف پاها را صاف بر روی زمین بگذارید.
شکم و باسن را منقبض کنید و سپس کمر و باسن خود را بالا ببرید.
40 ثانیه خود را در این وضعیت نگه دارید و سپس به آرامی کمرتان را روی زمین بگذارید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.

pol-basan1.jpg

کشش عضلات همسترینگ در حالت خوابیده

بر روی کمر دراز بکشید و پاهایتان را کامل دراز کنید و بر روی زمین قرار دهید.
پای راست را از زانو جمع کنید و با دو دست زیر زانو راست را گرفته و زانو را به قفسه سینه فشار دهید و 5 ثانیه نگه دارید.
سپس به حالت اول برگردید و با پای مقابل تکرار کنید.
این حرکت را 10 بار برای هر پا تکرار کنید.

 keshesh-hamstring9.jpg

درمان دیسک کمر با طب سنتی

درمان دیسک کمر با طب سنتی یکی از روش های محبوب در بین افراد است. گرچه استفاده از گیاهان دارویی به تنهایی باعث بهبود نمی شوند، ولی می توانند به کنترل درد و کاهش التهاب کمک کنند.

در ادامه به معرفی چند داروی گیاهی برای دیسک کمر می پردازیم.

زنجبیل برای درد کمر

زنجبیل به دلیل داشتن طبعی گرم و پر خاصیت بودن یکی از مواردی است که هم به صورت موضعی و هم خوراکی جهت درمان دردهای عضلات مثلاً کمردرد استفاده می‌شود.

زنجبیل را می‌توان به صورت دمنوش با دارچین و عسل و یا پودر آن را همراه با چای و یا آبجوش استفاده کرد.

zanjebil-darman1.jpg

 سیر

سیر ماده‌ ای است که می‌تواند به درمان کمر درد کمک کند.
تنها دو تا سه حبه سیر را هر روز صبح با شکم خالی بخورید. همچنین می‌توانید کمر خود را با روغن سیر ماساژ دهید.

بهترین روغن برای دیسک کمر

استفاده از روغن‌های طبیعی، موجب می‌شود مصرف قرص‌های مسکن به حداقل برسد و انجام ماساژ منجر به گرم کردن عضله‌های کمر و افزایش جریان خون می‌شود و چنانچه درد، ناشی از کشیدگی رگ‌های عصب باشد تسکین یافته و بهبود می‌یابد. در ادامه چند مورد از بهترین روغن برای دیسک کمر را به شما معرفی می کنیم.

روغن شترمرغ برای کمر درد

 یکی از درمان های خانگی که برای کاهش دردهای عضلانی و اسپاسم استفاده می شود، روغن شترمرغ است که می‌توانید پس از اطمینان از اصل بودن آن، هر شب کمر و یا محل درد خود را با آن ماساژ دهید.

روغن سیاه دانه کمر درد

سیاهدانه دارای ترکیبات قدرتمند تسکین دهندگی برای انواع درد کمر، گرفتگی عضلات و درد دیسک و غیره است. مهمترین مزایا آن، از بین بردن تنش‌ها، شل و آرام کردن عضلات کمر است و به دردهای کمر و تسکین آن کمک می‌کند.

روغن خشخاش برای دیسک کمر

خشخاش ضد التهاب، شل کننده عضله و آرام بخش است و استرس ایجاد شده در عضلات را نیز از بین می‌برد. استفاده از آن برای ریلکس کردن و باز شدن عضلات به عنوان بهترین روغن برای کمر درد به شدت پیشنهاد می‌شود. ماساژ درمانی موثرترین درمان برای انواع دردهای کمر با علت‌های مختلف است و درصد زیادی از آنها را بهبود می‌دهد.

روغن بادام تلخ

تفاوت بادام تلخ با سایر روغن‌های نام برده در جذب سریع و سبک بودن آن است و آثار چربی بر روی پوست باقی نمی‌گذارد. این روغن دارای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که پوست به آنها نیاز دارد و استفاده مداوم از آن به دفع سموم کمک می‌کند و تنش‌های بین عضلات را از بین برده و تسکین می‌دهد.

roghan-badam-talkh-kharid9.png

نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر

دانستن نحوه استراحت و نحوه خوابیدن در هنگام مشکلات کمر، می تواند به مقابله با درد کمر کمک کرده و دیسک کمر را بهبود ببخشند.

کسانی که دیسک کمر دارند چگونه بنشینند

یکی از مهمترین کارها در استراحت موثر برای مبتلایان به دیسک کمر، نشستن صحیح و ایستادن صحیح است.

هنگام نشستن و ایستادن از قوز کردن پرهیز کنید تا قوس طبیعی ستون فقراتتان حفظ شود.

استفاده از صندلی و میز با ارتفاع استاندارد با پشتی طبی برای قوس کمر، از مهمترین موارد برای سلامت کمر و مهره ها می باشد.

sahih-neshastan.jpg

برای دیسک کمر چگونه بخوابیم؟

بهترین طرز خوابیدن برای کسانی که دیسک کمر دارند، به شکلی است که انحنای طبیعی ستون فقرات حفظ شود.

همچنین استفاده از تشک مناسب تاثیر به سزایی در روند بهبود دیسک کمر دارد. تشک های خیلی نرم بدلیل اینکه ستون فقرات را از حالت طبیعی خارج می کنند، از ستون مهره ها محافظت نمی کنند و باعث تشدید کمردرد می شوند.

تشک های خیلی سفت هم انحنای طبیعی ستون فقرات را از بین می برند. در نتیجه بهترین تشک برای دیسک کمر، تشک های طبی کلاسیک یا مموری فوم می باشد.

در ادامه حالت های مختلف خوابیدن را برای دیسک کمر معرفی می کنیم:

به پشت خوابیدن

تا جایی که می توانید به پشت بخوابید زیرا در این حالت، وزن به طور یکنواخت تقسیم می شود و فشار را از ستون فقرات و گرن و سر برمیدارد.

بهترین حالت خوابیدن به پشت نیز، قرار دادن یک بالشت زیر مفاصل زانو است.

به پهلو خوابیدن

توصیه پزشکان برای خوابیدن مبتلایان به دیسک کمر، خوابیدن به پهلو و جمع کردن پاها به حالت جنینی است. البته حتما بین دو زانو بالش قرار دهید.

خوابیدن روی شکم

خوابیدن روی شکم اصولا پیشنهاد نمی شود ولی اگر در این حالت احساس راحتی بیشتری دارید، می توانید با قرار دادن یک بالش زیر شکم و باسن، با خیال راحت بخوابید.

sahih-khabidan21.jpg

اگر مطمئن نیستید که کدام یک از موارد بالا برای نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر مناسب است،چندین مورد از آن ها را امتحان کنید. در نهایت یکی را پیدا خواهید کرد که بیشترین راحتی را داشته باشد.

فراموش نکنید که رعایت راستای ستون فقرات مهم ترین قسمت خواب است و به طور دقیق به تراز کردن گوش ها، شانه ها و باسن خود تمرکز کنید.

کلام آخر

ديسک كمر هر چند بيماري نيست كه به طور كامل قابل پيشگيري باشد اما توصه میشود تمام افراد سالم از برداشتن و جا به جا كردن اشياي سنگين خصوصا در وضعیتی که بیمار خم می باشد پرهيز كنند. برنامه ورزشي منظم نيز مي تواند احتمال فتق ديسک کمر را كم کند.

در صورتي كه کمر درد داشتید که داخل ران يا ساق شما تير می كشید، حتماً به پزشك متخصص مراجعه نماييد. 

behtarin-kamarband-tebbi.jpg بهترین کمربند طبی برای دردکمر

ورودی نامعتبر

محصولات پیشنهادی