سبد خرید0
عوارض یائسگی در زنان
عوارض یائسگی در زنان

چکیده:  تخمین زمان مطالعه: 6 دقیقه و 20 ثانیه

 یائسگی به معنای قطع دوره‌ی قاعدگی است. یک زن پس از یائسگی، توانایی باردارشدن را از دست می‌دهد و به‌دلیل نوسانات شدید هورمونی، علائم متوسط تا شدیدی را تجربه می‌کند. همه‌ی اینها ممکن است باعث افسردگی و تغییر روند عادی زندگی او شوند. اما همه‌ی خانم‌ها باید بدانند که یائسگی، یک بیماری محسوب نمی‌شود و به این معنا نیست که به پایان زندگی‌شان نزدیک شده‌اند. نکته‌ی جالب توجه اینجاست که یائسگی لزوما در میانسالی اتفاق نمی‌افتد و بعضی از خانم‌های جوان هم ممکن است یائسه شوند. پس لازم است خانم‌ها در هر سنی که هستند، اطلاعات‌شان را در این زمینه افزایش دهند. شما با خواندن مطالب زیر با عوارض یائسگی در زنان و روش های کاستن از عوارض دوران یائسگی آشنا می‌شوید.

برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید.

  1. یائسگی چیست؟
  2. سن یائسگی به چه عواملی بستگی دارد؟
  3. علایم پیش یائسگی چیست و از چه زمانی آغاز می‌گردد؟
  4. عوارض یائسگی در زنان
  5. روش های کاستن از عوارض یائسگی در زنان

 

 یائسگی چیست؟

یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان است که معمولاً در حدود سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی آغاز می‌شود. در این زمان تخمدانها به میزان کمتری هورمونهای زنانه، به خصوص استروژن را ترشح کرده و سبب بروز علائم یائسگی می‌شوند. در شروع دوران یائسگی در ابتدا عادت ماهیانه نامرتب شده و سپس به طور کامل قطع می‌شود. زنانی که به مدت یک سال عادت ماهیانه نداشته باشند یائسه محسوب می‌شوند.

 سن یائسگی به چه عواملی بستگی دارد؟

اغلب زنان در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی مبتلا به یائسگی می‌شوند البته سن دقیق یائسگی ارتباط دقیقی با مسئله وراثت داشته و با مواردی همچون مصرف سیگار، نوع روشی که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کرده‌اند، شاخص توده بدنی و … ارتباط خاصی مشاهده نشده است بنابراین تنها وراثت در تعیین سن یائسگی در افراد ایفای نقش می‌کند.

 

عوارض یائسگی در زنان

 

 علایم پیش یائسگی چیست و از چه زمانی آغاز می‌گردد؟

علایم پیش یائسگی تقریبا از سن ۴۲ آغاز می‌شود و طی آن تغییرات هورمونی به تدریج در فرد شروع شده و فرد دچار مشکلاتی می‌گردد. این مشکلات شامل خشک شدن چشم‌ها، فراموشی و حواس پرتی، تغییرات خلق و خو که خود فرد دلیل آن‌ها را نمی‌داند، افزایش وزن، خشکی پوست، آکنه‌های پوستی، بی‌خوابی و… می‌شوند.

عوارض یائسگی در زنان

  • گرگرفتگی و سرگیجه در یائسگی

یکی از رایج ترین عوارض یائسگی در زنان که از اولین دوران کاهش هورمون استروژن در بین خانم های 45 تا 55 سال بروز می کند گرگرفتگی است. تخمدان ها به تدریج هورمون کمتری تولید می کنند و این کمبود باعث گرگرفتگی می شود که با افزایش استرس نیز همراه است.

این حالت ها طی دو تا سه سال بعد از آخرین پریود از بین می روند، اما گاهی سال ها به طول می انجامند. در حالت کلی خانم ها بعد از یائسگی احساس گرمای درونی بویژه در ناحیه صورت و سینه می کنند که با تعریق، تپش قلب و حتی قرمزی آشکار صورت همراه است. این موارد عادی است. توجه داشته باشید که احساس گرگرفتگی نباید همراه با علائم دیگری مانند حالت تهوع و سرگیجه باشد. این وضعیت غیرعادی است و باید حتما با پزشک در خصوص آن صحبت کنید.

 

عوارض یائسگی در زنان

  • خستگي مفرط

پس از درد قاعدگي دومين وشايع ترين عوارض یائسگی در زنان ، خستگي مفرط گزارش شده است. خستگي مفرط در زناني که در سنين يائسگي قرار دارند شايع است و گاه روي زندگي روزمره، روابط فردي و اجتماعي آن ها تاثير مي گذارد. در خستگي مفرط، فرد به طور بي وقفه احساس ضعف، خستگي و کمبود انرژي مي کند.

 

  • بیماری قلبی و رگ های خونی (قلبی عروقی)

هنگامی که میزان استروژن شما کاهش می یابد خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی افزایش می یابد. بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در زنان و مردان است. بنابراین ورزش منظم، داشتن رژیم غذایی سالم و حفظ وزن طبیعی حائز اهمیت هستند. با پزشک خود در مورد چگونگی محافظت از قلب، از جمله چگونگی کاهش کلسترول خون یا فشار خون، در صورت بالا بودن آنها، مشورت کنید.

 

 فشار سنج مچیمحصول پیشنهادی دکتر مهندس: فشارسنج مچی رزمکس

  •  کاهش تمایل جنسی

کاهش تمایل جنسی یکی از عوارض یائسگی در زنان است. هم مردان و هم زنان با افزایش سن، میلشان کاهش می یابد اما زنان دو تا سه برابر بیشتر تمایلات جنسی شان کاهش می یابد. به این دلیل است که سطح هورمون استروژن در حال تغییر است.

مهم است به یاد داشته باشید که میل جنسی نیز به شدت به جنبه های ذهنی و عاطفی سلامت شما مرتبط است. در هر صورت، اگر احساس می کنید میل کمتری به رابطه جنسی دارید، بدانید که در این مورد تنها نیستید.

 

عوارض یائسگی در زنان

 

  •  پوکی استخوان

 در زنان سرعت پوکی استخوان، بعد از یائسگی شدت می یابد و علت آن هم کاهش شدید هورمون استروژن تخمدان است. تقریباً نیمی از زنان ۴۵ تا ۷۵ ساله