سبد خرید0
 درمان گرمازدگی
درمان گرمازدگی

چکیده: تخمین زمان مطالعه: 6 دقیقه

گرمای هوا در تابستان و حتی اواخر بهار برای خیلی از ما یک معضل بزرگ است. با گرم شدن هوا بیشتر عرق می کنیم،‌ احساس بی حالی می کنیم و ترجیح می دهیم از جلوی کولر تکان نخوریم. در خیابان معمولا از مسیرهایی که سایه افتاده تردد می کنیم و سعی می‌کنیم با تند راه رفتن زودتر به مقصد برسیم که باعث می‌شود دمای بدن‌مان بالاتر برود و بیشتر عرق کنیم.
هوای داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی می‌کند روش‌های درمان گرمازدگی بسیار ساده است، در عین حال چنانچه این درمان‌های ساده به‌موقع انجام نشوند، وضعیت خطرناک خواهد شد. گرما زدگی میتواند بصورت خفیف، متوسط یا شدید بروز کند. این عارضه در موارد شدید حتی میتواند منجر به مرگ شود. در ادامه قصد داریم، علائم گرمازدگی، تفاوت بین گرمازدگی و تب بالا و راهکارهای درمان گرمازدگی و پیشگیری از آن  را ارائه بدهیم که با توجه به نزدیک شدن به روزهای گرم تابستان می‌تواند مفید واقع شود.

برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینک های زیر استفاده کنید.

  1. گرمازدگی چیست؟
  2. تفاوت بین گرمازدگی و تب بالا
  3. علائم گرمازدگی
  4. افراد در معرض خطر گرمازدگی
  5. راهکارهای درمان گرمازدگی
  6. راههای پیشگیری از گرمازدگی

گرمازدگی چیست؟

گرمازدگی یا هیپرترمی (به انگلیسی : Hyperthermia)زمانی که اتفاق می افتد که سیستم تنظیم حرارت بدن نمی تواند در برابر گرمای شدید محیط مقاومت کند و بدن به اصطلاح دچار گرمازدگی می شود.

دمای بدن معمولا 98.6 درجه فارنهایت یا 37 درجه سانتیگراد می باشد، اگر درجه حرارت بدن به بیش از 104 درجه فارنهایت یا 40 درجه سانتیگراد برسد گفته می شود که فرد دچار گرمازدگی شدید شده است و اگر درجه حرارت بدن پایین تر از 95 درجه فارنهایت یا 35 درجه سانتیگراد باشد فرد دچار هیپوترمی یا سرمازدگی شده است.

تفاوت بین گرمازدگی و تب بالا

دمای بدن شما توسط بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس تنظیم می شود که معمولا دمای بدن را حدود 98.6 درجه فارنهایت یا 37 درجه سانتیگراد نگه می دارد.

 

درمان گرمازدگی

 

 تب سنج دیجیتال آکسانپیشنهاد ویژه دکتر مهندس: تب سنج دیجیتال آکسان

 

اگر بدن شما دچار عفونت ویروسی یا باکتریایی شود، هیپوتالاموس دمای بدن را افزایش می دهد تا عوامل بیماری زا را نابود کند و تب در واقع واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زا می باشد.

گرمازدگی یا هیپرترمی در واقع پاسخ بدن به تغییرات محیطی می باشد زمانی اتفاق می افتد که مکانیسم های طبیعی خنک کننده بدن مانند عرق کردن نمی تواند بر گرمای محیط غلبه کند و در نتیجه فرد دچار گرمازدگی می شود.

برخی از دارو ها مانند استامینوفن می توانند به کاهش تب بالا کمک کنند اما در درمان گرمازدگی بی اثر هستند و فقط تغییر در دمای محیط، هیدراته کردن بدن و استفاده از آب سرد و بسته های یخ بر روی پوست می تواند تا حدودی برای رفع گرمازدگی مفید باشند.

علائم گرمازدگی

  • تعریق شدید و پوست رنگ پریده و نمناک
  • تپش قلب
  • حال بد و بی اشتهایی
  • سردرد
  • افزایش دمای بدن
  • سرگیجه و منگی
  • تشنگی شدید
  • تند نفس کشیدن
  • انقباضات شدید عضلانی
  • علائم در همه سنین یکسان است اما کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی که بیماری‌های جدی دارند آسیب‌پذیرتر هستند.

 


درمان گرمازدگی و پیشگیری از آن

 

افراد در معرض خطر گرمازدگی

  • احتمال ابتلای کسانی که در محیط‌های خیلی گرم کار می‌کنند یا در محل کار خود در معرض حرارت بالا قرار دارند، به گرمازدگی بیشتر است.
  • کارگران ساختمانی، کشاورزان و کسانی که به‌ مدت طولانی در مجاورت گرما قرار دارند، آتش‌نشان‌ها و افرادی که با اجاق‌های بزرگ سر و کار دارند یا در فضاهای بسته با تهویه‌ی نامطلوب کار می‌کنند باید بیشتر جانب احتیاط را رعایت کنند.
  • علاوه بر این‌ها، شرایط بدنی و بیماری‌های خاصی هم می‌تواند خطر ابتلا به گرمازدگی را بیشتر کند. مثلا داروهای مربوط به قلب و فشار خون مثل داروهای ادرارآور، توانایی بدن برای خنک کردن از طریق تعریق را کاهش می‌دهند. همچنین اگر برای کنترل فشار خون خود، رژیم غذایی‌تان کم سدیم است، ممکن است سریع‌تر دچار گرمازدگی شوید.
  • کودکان و افراد مسن در معرض خطر بیشتری قرار دارند. چون خیلی از کودکان ساعت‌های طولانی در هوای گرم بدون این که استراحتی داشته باشند یا خودشان را خنک کنند یا آب کافی بنوشند مشغول بازی کردن هستند. افراد مسن هم معمولا نسبت به افزایش دمای محیط اطراف‌شان حساس و آگاه نیستند و نمی‌توانند به‌ موقع به دمای بالا عکس‌العمل نشان بدهند. بنابراین سالمندانی که در مکان‌های خیلی گرم زندگی می‌کنند و در خانه‌شان پنکه یا کولر ندارند ممکن است دچار گرمازدگی شوند.

راهکارهای درمان گرمازدگی

  • شربت سکنجبین

هوای داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی می‌کند و متخصصان طب سنتی معتقدند که مصرف شربت سک