چکیده: تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
چاقی نوعی بیماری است که وقتی فرد دچار اضافه وزن یا چربی در بدن شود که ممکن است بر سلامتی وی تأثیر بگذارد رخ می دهد. اگر یک شاخص توده بدنی (BMI) بالا باشد ، پزشک معمولاً پیشنهاد می کند چاقی داشته باشد.دکتر مهندس مقاله ای برای شما فرهم کرده است تا دلایل چاقی بی رویه را بدانید و بتوانید از آن به راحتی گذر کنید.
برای دسترسی بیشتر و بهتر برروی لینک های زیر کلیک کنید: |
ابزاری است که پزشکان برای ارزیابی اینکه آیا فرد دارای وزن مناسب برای سن ، جنس و قد خود است ، استفاده می کنند. این ترکیبی از وزن فرد بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مربع قد وی بر متر است.داشتن BMI بین 25 تا 29.9 نشان دهنده تحمل وزن اضافی فرد است. اگر BMI 30 یا بیشتر باشد ، فرد دچار چاقی می شود.برخی فاکتورهای دیگر - از جمله نسبت دور کمر به باسن ، نسبت دور کمر به قد و میزان و توزیع چربی - نیز در تعیین سلامت وزن آنها نقش دارد.اگر فردی چاقی داشته باشد ، می تواند خطر ابتلا به سایر بیماری های سلامتی از جمله سندرم متابولیک ، آرتروز و برخی از انواع سرطان را افزایش دهد.سندرم متابولیک خود شامل مجموعه ای از شرایط از جمله فشار خون بالا ، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی است.حفظ وزن متوسط یا کاهش وزن از طریق رژیم و ورزش می تواند به جلوگیری یا کاهش چاقی کمک کند. در برخی موارد ، ممکن است فرد نیاز به جراحی داشته باشد.
مصرف بیش از حد کالری:
وقتی فرد کالری بیشتری از انرژی مصرفی خود مصرف کند ، بدن کالری اضافی را به عنوان چربی ذخیره می کند. این می تواند منجر به چاقی شود.همچنین ، برخی از غذاها و نوشیدنی ها - به ویژه آنهایی که سرشار از چربی و قند هستند - به احتمال زیاد منجر به افزایش وزن می شوند.
مواردی که تمایل به افزایش خطر افزایش وزن دارند عبارتند از:
فست فودها
غذاهای سرخ شده ، مانند سیب زمینی سرخ کرده
گوشت های چرب و فرآوری شده
بسیاری از محصولات لبنی
غذاهای حاوی شکر اضافه شده مانند کالاهای پخته شده ، غلات صبحانه آماده و کلوچه ها
غذاهای حاوی قندهای مخفی ، مانند سس گوجه فرنگی و بسیاری دیگر از مواد غذایی کنسرو شده و بسته بندی شده
آب میوه های شیرین ، سودا و نوشیدنی های الکلی
غذاهای فرآوری شده و دارای کربوهیدرات بالا ، مانند نان و نان شیرین
برخی از فرآورده های غذایی فرآوری شده ، مانند سس گوجه فرنگی ، حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا به عنوان شیرین کننده هستند.
خوردن زیاد این غذاها و ورزش کم می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود.افرادی که رژیم غذایی متشکل از میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل و آب دارند ، در صورت پرخوری یا عوامل ژنتیکی خطر ابتلا به این بیماری را در معرض خطر اضافه وزن قرار می دهند.با این حال ، به احتمال زیاد با حفظ وزن متوسط از رژیم غذایی متنوعی بهره مند می شوند. غذاهای تازه و غلات کامل حاوی فیبر هستند که می توانند هضم سالم را تشویق کرده و به فرد کمک کنند تا مدت بیشتری احساس سیری کند.
زندگی بی تحرک:
بسیاری از افراد نسبت به والدین و پدربزرگ و مادربزرگ خود بسیار کم تحرک زندگی می کنند.
برخی از نمونه های عادت های کم تحرک عبارتند از:
کار در دفتر به جای کار دستی
به جای انجام فعالیت های بدنی در بیرون ، بر روی کامپیوتر بازی کنید
به جای پیاده روی یا دوچرخه سواری با ماشین به مکان ها بروید
هرچه شخص کمتر حرکت کند ، کالری کمتری می سوزاند.
همچنین ، فعالیت بدنی بر نحوه عملکرد هورمون های فرد تأثیر می گذارد و هورمون ها بر نحوه پردازش غذا توسط بدن تأثیر دارند.چندین مطالعه نشان داده است که فعالیت بدنی می تواند به حفظ سطح انسولین کمک کند و سطح ناپایدار انسولین ممکن است منجر به افزایش وزن شود.در یک بررسی در سال 2016 اشاره شد که ، اگرچه طرح برخی از مطالعات ، نتیجه گیری دقیق را دشوار می کند ، "اما یک سبک زندگی که شامل [فعالیت بدنی] منظم باشد ، به عنوان یک عامل اصلی در حفظ و بهبود بسیاری از جنبه های سلامتی ، از جمله حساسیت به انسولین شناخته شده است."فعالیت بدنی نیازی به تمرین در باشگاه نیست. کارهای بدنی ، پیاده روی یا دوچرخه سواری ، بالا رفتن از پله ها و کارهای خانه همه در این امر سهیم هستند.با این حال ، نوع و شدت فعالیت ممکن است بر میزان مفید بودن آن در کوتاه مدت و بلند مدت بر بدن تأثیر بگذارد.
خواب ناکافی:
برخی تحقیقات نشان داده اند که از دست دادن خواب خطر افزایش وزن و چاقی را افزایش می دهد.محققان شواهد مطالعه را برای بیش از 28000 کودک و 15000 بزرگسال در انگلستان از سال 1977 تا 2012 بررسی کردند. آنها نتیجه گرفتند که کمبود خواب به طور قابل توجهی خطر چاقی را در بزرگسالان و کودکان افزایش می دهد. این تغییرات کودکان 5 ساله را تحت تأثیر قرار داد.این تیم پیشنهاد کرد که کمبود خواب ممکن است منجر به چاقی شود زیرا می تواند منجر به تغییرات هورمونی شود که اشتها را افزایش می دهد.هنگامی که فرد به اندازه کافی نمی خوابد ، بدن او گرلین تولید می کند ، هورمونی که اشتها را تحریک می کند. در عین حال ، کمبود خواب همچنین منجر به تولید کمتر لپتین می شود ، هورمونی که اشتها را سرکوب می کند.
برایتان مفید خواهد بود: عوازض چاقی و اضافه وزن |
برهم زننده غدد درون ریز:
یک مطالعه در سال 2012 نشانه هایی را در مورد چگونگی فروکتوز مایع ، نوعی قند ، در نوشیدنی ها ارائه داد که ممکن است متابولیسم چربی و گلوکز را تغییر داده و منجر به کبد چرب و سندرم متابولیک شود.سندرم متابولیک شامل دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا است. افراد مبتلا به چاقی بیشتر به سندرم متابولیک مبتلا می شوند.دانشمندان پس از تغذیه موش ها با محلول 10٪ فروکتوز به مدت 14 روز ، یادآور شدند که متابولیسم آنها در حال تغییر است.اکنون دانشمندان بر این باورند که بین مصرف زیاد فروکتوز و چاقی و سندرم متابولیک ارتباط وجود دارد. مقامات نگرانی را در مورد استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا برای شیرین کردن نوشیدنی ها و سایر محصولات ابراز کرده اند.مطالعات حیوانی همچنین نشان داده است که وقتی چاقی به دلیل مصرف زیاد فروکتوز رخ می دهد ، یک ارتباط نزدیک با دیاب