سبد خرید0

چکیده:

سیکل قاعدگی چیست؟ آیا در دوران قاعدگی حمام نباید برویم؟ آیا ورزش در دوران قاعدگی مضر است؟

قاعدگی جزئی از چرخه حیاتی در زنان هست که اگه نبود چرخه بارداری و حیات بشر ممکن نبود. اما سبک زندگی و باورهای اشتباهی وجود داره که باعث وجود بیماری جسمی یا حتی روحی میشه پس با شناخت اونها میشه از این بیماری ها جلوگیری کرد.

ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر مهندس سیکل قاعدگی ، باورهای غلط در مورد پریود رو بررسی کردیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

قاعدگی چیست؟

قاعدگی فرآیندی است که به دلیل عدم بارداری زن، پوشش دیواره رحم ریزش پیدا کرده و به همراه بقایای تخمک، نابارور می شود و خون از طریق واژن خارج می شود.

چرخه قاعدگی چیست؟

پریود بخشی از چرخه قاعدگی است. چرخه ای از تغییرات بیولوژیکی که در سیستم تولید مثل رخ می دهد تا بدن او را برای بارداری بالقوه آماده کند.

این چرخه با رسیدن دختر به سن بلوغ آغاز می شود و تا زمانی که به پایان باروری خود می رسد ( که به آن پساقاعدگی می گویند و در این زمان سیکل های قاعدگی پایان می یابد) ادامه می یابد.

چرخه قاعدگی معمولا 28 روز طول می کشد اما می تواند کوتاه تر یا طولانی تر باشد.

این چرخه با قاعدگی شروع می شود ( روز اول چرخه در نظر گرفته می شود) و با افزایش هورمون استروژن ادامه می یابد و پوشش رحم، دوباره ضخیم و اسفنجی می شود ( به طور معمول روزهای 6-8 چرخه قاعدگی).

تخمک که از یکی از تخمدان ها برای تخمک گذاری آزاد می شود (روز 14 اما می تواند متفاوت باشد) سپس از طریق لوله رحمی به سمت رحم حرکت می کند (روز 24-15 چرخه قاعدگی).

اگر تخمک بارور نشود در دیواره رحم کاشته نمی شود بلکه از بین می رود و سطح هورمون هایی مثل استروژن و پروژسترون کاهش می یابد. این روند با شروع یک چرخه جدید دنبال می شود.

aa.jpg

باورهای اشتباه در دوران قاعدگی

اگرچه این روند بیولوژیکی حدود نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما همچان خرافات درباره پریود وجود دارد که شامل موارد زیر است:

1. فردی که پریود می شود کثیف یا نجس است!

برخی از فرهنگ ها در سراسر جهان هنوز عادت ماهانه را زشت تلقی کرده و خون قاعدگی را کثیف و نجس و یک تابو می دانند که این یکی از باورهای اشتباه در مورد قاعدگی است.

چنین دیدگاهی باعث ایجاد تبعیض علیه زنان شده و در برخی مواقع می تواند باعث کاهش عزت نفس و فرصت های رشد در زنان شود.

این باور اگر به درستی کنترل نشود می تواند زندگی روزمره فرد را مختل کند.

نوجوانانی که اولین دوره های پریودی خود را تجربه می کنند از مدرسه گریزان شده و بر حضور آن ها در اجتماع اثر می گذارد.

2. در دوران قاعدگی حمام نکنید!

بسیاری از خانم ها به دلیل ترس از عفونت های زنانه، لذت حمام رفتن در این دوران را از خود دریغ می کنند.

اما باید این نکته را بدانید که خون دوران پریود از زخم و جراحت بیرون نمی‌آید، بلکه از بخش داخلی رحم است و آب هرگز نمی‌تواند به آن ارگان داخلی بدن برسد. بنابراین بدون ترس از تشدید خونریزی و ابتلا به عفونت هر روز حمام کنید و خیالتان راحت باشد.

براساس سایت medicalnewstoday برخی فکر می کنند که شستشو در دوران قاعدگی خطرناک است. این امر به این دلیل است که آب داغ باعث تحریک خونریزی می شود.  در حالی که آب داغ می تواند به تحریک جریان خون کمک کند و این در واقع می تواند به تسکین دردهای قاعدگی و کاهش تنش عضلانی کمک کند.

اما نشستن در وان به مدت طولانی و بدون استفاده از تامپون می تواند مضر باشد، ولی یک دوش گرفتن ساده به هیچ عنوان مضر نیست.

3. ورزش نکنید یا فعالیت سنگین انجام ندهید!

پریود شدن عملکرد طبیعی بدن زنان است و گاها با ضعف بدن و سستی در چند روز اول چرخه همراه می شود.

اما این به این معنی نیست که شما باید همه فعالیت هایتان را مختل کنید.

اگر همیشه ورزش می کردید می توانید در این دوران هم به ورزش کردنتان ادامه دهید، اما سعی کنید حرکات آرام تری را برای ورزش کردن انتخاب کنید. 

ورزش منظم به کاهش گرفتگی عضلات و دردهای قاعدگی کمک می کند.

aa1.jpg

4. رابطه جنسی در دوران قاعدگی

یکی از بزرگترین تصورات غلطی که درمورد پریود وجود دارد این است که رابطه جنسی در دوران قاعدگی نمی تواند موجب بارداری شود.

دوره پریود زمانی است که کمترین شانس بارداری وجود دارد اما با این حال احتمال بارداری صفر نیست و به طول چرخه قاعدگی زنان بستگی دارد.

همچنین اسپرم می تواند به مدت ۵ و حتی ۷ روز در دستگاه تولید مثل زنان زنده بماند.

5. در دوران قاعدگی شنا کردن ممنوع است!

به احتمال زیاد این باور غلط قبل از تولید کاپ قاعدگی و تامپون ها به وجود آمده است.

درست است که با وجود پد بهداشتی امکان شنا کردن وجود ندارد، اما با استفاده از کاپ های قاعدگی می توانید مثل روزهای دیگر شنا کنید و لذت ببرید.

aa4.jpg

 

7. در دوران قاعدگی درد طبیعی است و باید به آن عادت کرد!